Bossa de creïlles d'Àlaba en un lineal de Mercadona.

Mercadona compra 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba, un 96% més que durant la campanya anterior

19 de maig de 2017
  • En la seua aposta per la fruita i verdura de proximitat, la creïlla d'Àlaba, amb Euskolabel i del proveïdor Udapa S. Coop., s'ha venut als seus supermercats d'Euskadi i Navarra entre setembre i abril.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la cadena de supermercats haja comprat 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel durant aquesta campanya, la qual cosa suposa un increment de més d'un 96% respecte a la campanya anterior. La creïlla, del proveïdor alabés Udapa S. Coop. s'ha venut als seus supermercats d'Euskadi i Navarra entre setembre de 2016 i abril de 2017, dates de l’última campanya.

L’any 2016 Mercadona ha comprat més de 124.000 tones de creïlles de procedència nacional, un 8% més que durant la campanya anterior. Més del 80% del total de les creïlles que comercialitza Mercadona són d'origen nacional, fruit de la col·laboració amb més de 500 productors locals de regions com Euskadi, Castella i Lleó, Murcia, Castella-la Manxa, Andalusia, Balears i Canàries.

Durant el passat any la companyia i els seus interproveïdors han continuat enfortint el desenvolupament de la Cadena Agroalimentària Sostenible de Mercadona (CASPOPDONA) de la mà dels sectors agrícola, pesquer i ramader amb l'objectiu de reforçar i posar en valor el sector primari. A Euskadi, a més dels 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba durant l'última campanya, s'han comprat més de 3.900 tones de peix fresc (lluç, tonyina blanca, anxova, sardina, sorell, bísol, abadeget, i bruixa), tant a la costa de Biscaia com a la guipuscoana, i més de 40.000 quilos de kiwis.

Mercadona manté relacions comercials amb 1.240 pimes basques i en 2016 ha realitzat compres a proveïdors bascos per valor de 370 milions d'euros, la qual cosa ha suposat un increment del 17% respecte a l'any anterior. Així mateix, juntament amb els seus fabricants interproveïdors, ha invertit 66,6 milions d'euros a Euskadi.

Mercadona a Euskadi

Mercadona manté la seua aposta decidida per Euskadi, on ja compta amb 13 botigues (5 situades a Vitòria-Gasteiz, 3 a Bilbao i 1 a Barakaldo, Basauri, Eibar, Irun i Oiartzun), i una plantilla de 691 persones amb ocupació estable i de qualitat.

Des d'agost de 2015 està construint un bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, la primera fase del qual (que preveu finalitzar l’any 2017) suposarà la inversió de 50 milions d'euros i la creació de més de 100 llocs de treball.

Dins de la seua responsabilitat social corporativa ha donat 166,8 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seua col·laboració amb els Bancs d'Aliments d’Àlava, Biscaia i Guipúscoa, amb el menjador social Nuestra Señora de los Desemparados a Vitòria-Gasteiz i amb les Hermanitas de los Pobres de Bilbao i de Vitòria-Gasteiz.