Durant l'entrega d'aliments de Mercadona al menjador social San Juan de Dios

Mercadona comença a donar productes de primera necessitat al centre San Juan de Dios a Valladolid

22 de octubre de 2021
  • La companyia inicia la col·laboració amb el centre San Juan de Dios amb l'entrega diària de productes de primera necessitat com ara fruites, verdures, productes carnis, hortalisses i productes d'higiene.

Dins del marc de la responsabilitat social de l'empresa, la cadena de supermercats Mercadona ha començat esta setmana a col·laborar amb el centre San Juan de Dios, situat a la localitat de Valladolid, amb l'entrega des de les seues instal·lacions de productes de primera necessitat. En concret, ha donat productes com ara fruites, hortalisses, productes carnis i d'higiene personal.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, Laura del Palacio, ha destacat que "la companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques de Valladolid, on des de principi d'any s'han entregat, només a la província, 108 tones de producte". La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint''.

Per la seua part, el responsable del centre San Juan de Dios, José Vicente Farpón, agraïx la labor de la companyia i ha dit que "per la nostra part valorem enormement la col·laboració que hem posat en marxa amb Mercadona, una empresa que no solament és referent com a model de negoci des del punt de vista econòmic, sinó que també ho és pel seu compromís social amb els col·lectius més desfavorits. Des del centre San Juan de Dios de Valladolid hem d'agrair la bona disposició que hem trobat en Mercadona des del primer moment".

Mercadona va duplicar en 2020 les donacions de producte respecte a l'any anterior un 35 % més, l'equivalent a 24.000 carros de la compra, a través de la col·laboració amb més de 38 menjadors socials de tota la regió, a més de les diferents seus de bancs d'aliments, Creu Roja o Càritas Diocesana on la companyia té presència.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 340 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat. Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos siguen reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients. Des de fa anys la companyia té en marxa diferents iniciatives socials. Una d'estes és la donació d'aliments, amb la qual ha donat, en el primer semestre de 2021, 10.000 tones de productes a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya i les zones de Portugal on Mercadona està present, un 30 % més que en el mateix període de 2020.

Des de l'any 2011, és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Durant l'entrega d'aliments de Mercadona al menjador social San Juan de DiosResponsables de Mercadona a Valladolid i del centre San Juan de Dios.