Noves cistelles de Mercadona en tenda.

Mercadona comença a col·laborar amb el menjador de la Casa Familiar Nostra Senyora dels Àngels de Saragossa

18 de juliol de 2017
  • Mercadona també col·labora amb altres menjadors socials i entitats benèfiques de Saragossa, com El Refugi, Sant Antoni, el Carmen o el Banc d'Aliments.
  • Mercadona va donar 206,9 tones de productes de primera necessitat l’any 2016 a Aragó.

Mercadona ha començat a col·laborar amb la Casa Familiar Nostra Senyora dels Àngels de Saragossa, les instal·lacions de la qual es troben al carrer Monasterio de Nuestra Sra. de los Ángeles, 5 de Saragossa, a través de la donació diària d'aliments destinada als usuaris del centre. Una acció amb la qual es pretén fer un pas més en les labors de col·laboració amb associacions i entitats benèfiques d'Aragó.

La Casa Familiar atén diàriament a unes 86 persones, incloent a persones majors i persones amb discapacitat, repartint unes 345 racions de menjar diàries i elaborant i servint un menú amb productes de temporada.

El procés s'inicia cada matí quan els treballadors de Mercadona a Saragossa preparen en bosses i caixes els aliments, que són aptes per al consum però no per a la venda, per a lliurar-los al menjador en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Per a garantir el procés, dos repartidors de Mercadona s'encarreguen d’entregar els productes des de la tenda al menjador social, facilitant el treball als voluntaris perquè puguen preparar els aliments sense necessitat de desplaçar-se per a arreplegar-los.

El responsable del menjador, el Germà José Luís, ha expressat la seua satisfacció per aquesta iniciativa, afirmant que "estem molt agraïts a Mercadona per aquesta nova etapa que comença i molt especialment pel tracte proper, la comprensió i l'afecte amb el qual ha sigut acollit aquest projecte".

Amb aquesta col·laboració, Mercadona consolida el seu programa de col·laboració amb menjadors socials. L’any 2016, la companyia ha recolzat la labor de més de 120 institucions en diferents localitats de tota Espanya, a les quals dóna diàriament productes que no són aptes per a la venda però sí estan en perfectes condicions per al seu consum.

Durant l'any passat, Mercadona ha seguit desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials que han ajudat a moltes persones. En total, i a través de les diferents iniciatives en les quals ha participat en totes les comunitats autònomes, s’han donat 6.500 tones d'aliments, l'equivalent a 108.000 carros de la compra. En el cas concret de Castella i Lleó, l’any 2016 Mercadona va donar 545 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors de la comunitat.