Detall d'un dels davantals de l'uniforme Mercadona.

Mercadona comença a col·laborar amb el Menjador Social dels Pobres Amics del Silenci a Salamanca

01 de juny de 2017
  • Els productes seran entregats diàriament pels repartidors del supermercat per a facilitar el treball als voluntaris.
  • La companyia també col·labora amb altres entitats i menjadors socials de Castella i Lleó als quals va donar 545 tones d'aliments l’any 2016.

Mercadona ha començat a col·laborar amb el Menjador Social dels Pobres Amics del Silenci (que es troba al passeig de la Estación,73 de Salamanca) a través de la donació diària d'aliments, destinada als xiquets i famílies usuaris del centre. Una acció amb la qual es pretén fer un pas més en la seua labor de col·laboració amb associacions i entitats benèfiques de Castella i Lleó.

El menjador atén diàriament a unes 200 persones, incloent famílies en risc d'exclusió social, repartint unes 200 racions de menjar i elaborant i servint un menú amb productes de temporada.

El procés s'inicia cada matí quan els treballadors de Mercadona a Salamanca preparen en bosses i caixes els aliments, que són aptes per al consum però no per a la venda, per a entregar-los en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Per a garantir el procés, dos repartidors de Mercadona s'encarreguen de portar els productes des de la tenda al menjador social facilitant el treball als voluntaris perquè puguen preparar els aliments sense necessitat de desplaçar-se per a arreplegar-los.

La responsable del menjador, Rocío Ledesma, ha expressat la seua satisfacció per aquesta iniciativa, afirmant que "estem molt agraïts a Mercadona per aquesta nova etapa que comença i que ens permetrà seguir ajudant. Garantir un segon plat en la seua alimentació ens resulta molt complicat i amb aquesta aportació podrem millorar-ho".

Amb aquesta col·laboració, Mercadona consolida el seu programa de col·laboració amb menjadors socials. L’any 2016, la companyia va recolzar la labor de més de 120 institucions en diferents localitats de tota Espanya a les quals dóna diàriament productes que no són aptes per a la venda però sí estan en perfectes condicions per al seu consum.

Durant l'any passat, Mercadona ha seguit desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials que han ajudat a moltes persones. En total, i a través de les diferents iniciatives en les quals ha participat a totes les comunitats autònomes, ha donat 6.500 tones d'aliments, l'equivalent a 108.000 carros de la compra. En el cas concret de Castella i Lleó, l’any 2016 Mercadona va donar 545 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors de la comunitat.