Entrega diària d'aliments per part de Mercadona

Mercadona col·labora amb un menjador social a La Línea de la Concepción (Cadis)

18 de octubre de 2018
  • La companyia entrega diàriament productes de primera necessitat al menjador social que atén més de dos-centes persones cada dia.
  • Amb este nou acord, són cinc els menjadors socials amb els quals col·labora Mercadona a la província de Cadis.

Mercadona ha iniciat la seua col·laboració amb el menjador social de Nuevo Hogar Betania a La Línea de la Concepción (Cadis) amb l'entrega diària de productes de primera necessitat, aptes per al consum, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, que du al menjador els productes perquè els voluntaris preparen els menjars.

El menjador social de Nuevo Hogar Betania està dins de les activitats que exercix esta associació sense ànim de lucre, la missió de la qual és atendre persones que per diferents motius es troben en risc d'exclusió social. Atenen diàriament uns dos-cents usuaris, als qual oferixen desdejuni, esmorzar, berenar i sopar. Amb este servici cobrixen la carència d'aliments bàsics i, gràcies a este, els ha servit de pont per a accedir a una altra sèrie de necessitats també importants i derivades de la situació econòmica precària que patixen les persones a qui atenen.

La directora de Nuevo Hogar Betania, Begoña Arana, ha mostrat l'agraïment a Mercadona assenyalant que esta col·laboració és "un exemple de solidaritat i compromís social, que demostra que una societat millor és possible". Arana ha destacat que gràcies a esta col·laboració és "més senzill el fet d'arribar a les persones que ens necessiten per a poder garantir les necessitats més bàsiques, a les quals tots tenim dret".

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Cadis, província en què col·labora amb altres quatre menjadors socials: Virgen Poderosa i Amigas al Sur a Cadis capital, Padre Cruceyra a Algesires i Nuevo Ciclo a Jerez de la Frontera. A més, la companyia ha fet l'entrega enguany de més de 4.800 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Cadis i del Camp de Gibraltar per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupen i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire en les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes que propulsen les tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona té un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca, juntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, com també, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les botigues amb murals de trencadís, que han elaborat més de mil persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme que copresidix la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Imatge de capçalera: Imatge de l'entrega diària de Mercadona al centre Nuevo Hogar Betania.