Responsables de la Cuina Comunitària de la Fundació Don Bosco i de Mercadona durant la visita a la Cuina Comunitària de Còrdova

Mercadona col·labora amb la Cuina Familiar Comunitària de la Fundació Don Bosco a Còrdova

05 de juny de 2020
  • La companyia entrega productes de primera necessitat a les Cuines Familiars Comunitàries que la Fundació Don Bosco gestiona a Còrdova i Jaén, que atenen prop de 350 persones.
  • Mercadona ha donat enguany a les diferents entitats i organitzacions socials de Còrdova més de 135 tones de productes i aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha iniciat la col·laboració amb les Cuines Familiars Comunitàries que la Fundació Don Bosco gestiona a Còrdova i a Jaén capital. L'inici d'esta col·laboració suposa l'entrega diària de productes frescos i de proximitat perquè les famílies ateses des de la Fundació Don Bosco preparen els menjars.

La directora de Relacions Externes de Mercadona a Còrdova, Laura Cruz, ha indicat que "la companyia, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Còrdova, província en la qual ha donat enguany més de 135 tones d'aliments. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

La Fundació Don Bosco elabora a les seues cuines de Còrdova i Jaén dinars i sopars per a prop de 350 persones a través del seu projecte de Cuines Comunitàries on els mateixos voluntaris que s'encarreguen de l'elaboració dels menjars són les famílies que es beneficien del projecte en un ambient integrador i de convivència.

Antonio Herrera, responsable de la Fundació Don Bosco a Còrdova, ha mostrat l'agraïment per esta iniciativa, que "permetrà que les famílies beneficiàries reben més varietat i quantitat d'aliments i ampliar la duració del projecte que cofinança la Delegació Territorial de la Conselleria d'Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació".  

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa un Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 261 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, des de principi d'any, Mercadona ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.835 tones d'aliments, 5.567 a Espanya i 268 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els seus processos, prenguera la decisió de reactivar la donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals col·laborava habitualment.

Responsables de la Cuina Comunitària de la Fundació Don Bosco i de Mercadona durant la visita a la Cuina Comunitària de CòrdovaResponsables de la Cuina Comunitària de la Fundació Don Bosco i de Mercadona durant la visita a la Cuina Comunitària de Còrdova.

Logo EActiVat