Mercadona col·labora amb la Casa-Llar Federico Ozanam a San Fernando (Cadis)

Mercadona col·labora amb la Casa-Llar Federico Ozanam a San Fernando (Cadis)

11 de abril de 2019
  • La companyia entrega diàriament productes de primera necessitat amb els quals es podran atendre més de 20 persones al dia.
  • Amb este nou acord, ja són set els menjadors socials amb els quals col·labora Mercadona a la província de Cadis.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb la Casa-Llar Federico Ozanam a San Fernando (Cadis) amb l'entrega diària de productes de primera necessitat, aptes per a ser consumits, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es fa cada dia gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb esta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració dels menjars per a les persones sense llar i en risc d'exclusió social que atén esta institució, situada als números 48 i 50 del carrer Lope de Vega de la localitat de San Fernando.

La Casa-Llar Federico Ozanam està gestionada per la societat San Vicente de Paúl. Entre els objectius d'esta institució es troba el d'oferir als acollits la possibilitat  d'obtindre recursos i habilitats amb els quals puguen canviar la seua realitat actual, així com facilitar un allotjament digne en unes instal·lacions adequades i educar-los en la necessitat de tindre uns hàbits de vida a través de la higiene personal, alimentació saludable, descans i exercici, i fer partícips els acollits de la seua pròpia reinserció social i laboral.

Francisco Olgado, director del centre, ha mostrat l'agraïment d'esta institució a Mercadona per la donació diària d'aliments: "l'aportació ens permetrà guanyar qualitat i varietat en els menús que oferim a les persones que atenem. A més, és una col·laboració que va més enllà de les coses materials i que complix el nostre objectiu que diu que ningú ha de quedar indiferent davant del patiment dels altres".

Personal de la Casa-Llar Federico Ozanam després de rebre la donació diària d'alimentsPersonal de la Casa-Llar Federico Ozanam després de rebre la donació diària d'aliments.

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Cadis, província en què col·labora amb altres sis menjadors socials: Amigas al Sur i Virgen Poderosa a Cadis capital, Nuevo Hogar Betania a La Línea de la Concepción, ACCEM a Arcos de la Frontera, Nuevo Ciclo a Jerez de la Frontera i Padre Cruceyra a Algesires. A més, la companyia ha fet l'entrega en 2008 de més de 4.700 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Cadis i del Campo de Gibraltar per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambientals propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments i, també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.