Entrega de productes a l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid

Mercadona col·labora amb el projecte "Contigo 2020" de l'Associació de Celíacs de Madrid

26 de maig de 2020
  • La companyia entrega més de 300 quilos de productes sense gluten per a ajudar persones celíaques i sensibles al gluten en situació vulnerable; d'esta manera aferma la seua col·laboració amb l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid.
  • Mercadona reforça les donacions de productes de primera necessitat durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de la Comunitat de Madrid més de 150 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 400 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la Comunitat de Madrid.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el seu procés de donacions amb les entitats socials de la Comunitat de Madrid amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Gonzalo Canelada, responsable de Relacions Externes de Mercadona a la Comunitat de Madrid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la Comunitat de Madrid, on va donar 400 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, Roberto Espina, director de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid, ha agraït esta col·laboració que "ens ajuda a posar en marxa el projecte 'Contigo 2020', una iniciativa que hem desenvolupat des de l'associació per a ajudar persones celíaques i sensibles al gluten en situació vulnerable, amb l'objectiu de garantir que complixen una correcta dieta sense gluten, ja que els malalts celíacs en situació econòmica precària transgredixen molt més que la dieta, ja que arriben a l'abandó i provoquen danys greus a la seua salut".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.212 tones d'aliments, 5.002 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten i de Mercadona durant l'entregaResponsables de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten i de Mercadona durant l'entrega.

Entrega de productes a l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de MadridEntrega de productes a l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid.

Logo EActiVat