Furgoneta de repartiment de Mercadona

Mercadona col·labora amb el menjador social de la Barriada del Matadero a Huelva

27 de setembre de 2018
  • La companyia dona diàriament productes de primera necessitat al menjador social, que atén més de 80 persones cada dia.
  • Amb este nou acord, són sis els menjadors socials amb els quals col·labora Mercadona a la província de Huelva.

Mercadona ha iniciat la col·laboració amb el menjador social de la Barriada del Matadero a Huelva a través de la donació diària de productes de primera necessitat, aptes per al seu consum, però no per a la venda segons els criteris de la companyia. La donació es du a terme diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, que porta al menjador els productes per tal que els voluntaris preparen els menjars.

El menjador social de la Barriada del Matadero, que pertany a l'Església Cristiana Evangèlica (Renàixer en Jesucrist), atén diàriament unes 80 persones a les quals oferixen desdejuni i esmorzar, així com entrepans i un reforç alimentari per a la resta del dia. A més, actualment duen a terme un repartiment d'aliments a 11 famílies de l'entorn. 

El responsable del menjador social de la Barriada del Matadero, Luciano Gómez, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona "pel suport alimentari de qualitat que ens oferix". Ha destacat que "gràcies a estes donacions diàries s'ha pogut incrementar el nombre d'usuaris i la varietat en els aliments, els ha facilitat una dieta més completa, i també s'ha ampliat el servei a famílies amb fills i persones majors amb dificultats de mobilitat".

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Huelva, província en la qual col·labora amb altres cinc menjadors socials: Virgen de la Cinta a Huelva capital, Virgen de la Consolación a Cartaya, Virgen de las Angustias a Ayamonte, Associació Mans Solidàries a Isla Cristina i el menjador social de Lepe, al qual s'ha sumat un nou centre amb donacions diàries d'aliments. A més, la companyia ha donat  enguany més de 3.900 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Huelva per a distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a fer-ho, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, així com la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.