Donació d'aliments per part de Mercadona

Mercadona col·labora amb Càritas Diocesana de les Canàries

31 de desembre de 2018
  • La cadena de distribució i Càritas Diocesana de les Canàries firmen la continuïtat d'un acord de col·laboració de més de 6 tones d'aliments de primera necessitat.
  • La companyia dona diàriament productes de primera necessitat que repartirà al menjador social de Càritas Diocesana de les Canàries a Las Palmas de Gran Canaria.

La cadena de supermercats Mercadona i Càritas Diocesana de les Canàries han firmat un acord de col·laboració que formalitza la seua relació, amb la finalitat de fer una donació d'aliments de primera necessitat per a distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents entitats benèfiques, i per a dur-ho a terme s'aprofita la tasca gran que fa Càritas Diocesana de les Canàries.

Mercadona entregarà més de 6 tones d'aliments a l'entitat durant el 2019, l'aportació dels quals es durà a terme a les instal·lacions que Càritas Diocesana de les Canàries té a la capital de la província de Las Palmas.

A més, la companyia dona diàriament els productes que no són aptes per a la venda, però que sí que estan en condicions perfectes per al consum, al Menjador Social de Càritas Diocesana de les Canàries a Las Palmas de Gran Canaria.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, Arcadio Peñate, i el director de Càritas Diocesana de les Canàries, Gonzalo Marrero, han rubricat l'acord a la seu de Càritas Diocesana de les Canàries que té a la capital de la província de Las Palmas. Durant la firma, des de Mercadona s'ha agraït a Càritas Diocesana de les Canàries "el seu treball i l'afany per cobrir les necessitats bàsiques de les persones més desfavorides". Alhora, el director de Càritas Diocesana de les Canàries, Gonzalo Marrero, ha agraït enormement "la iniciativa solidària contínua de Mercadona en col·laboració amb Càritas, tant en l'entrega dels seus productes diàriament, com en les més de 6 tones donades, que en estos moments ens són imprescindibles per a atendre les persones més necessitades de la nostra ciutat i província".

Arcadio Peñate, comenta que "des de Mercadona agraïm molt enèrgicament l'esforç conjunt dels nostres clients, treballadors i voluntaris, ja que entre tots hem fet possible que les accions solidàries es convertisquen en una ajuda real i efectiva per a les persones que travessen una situació de necessitat".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En esta línia, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials de les Canàries, on a més dels acords que s'han aconseguit amb entitats, com ara els bancs d'aliments de Las Palmas i Tenerife (BANCOTEIDE) i Càritas Diocesanes de Gran Canaria i Tenerife, també col·labora amb set menjadors socials amb entregues diàries de productes de primera necessitat. Estos menjadors són el Menjador Social de Càritas Diocesana de les Canàries (Gran Canaria); Nuestra Señora del Carmen (Gran Canaria); El Refugio Majorero (Fuerteventura); Misión Cristiana Moderna (Fuerteventura); Fundació Canària Flora Acoge (Lanzarote); l'Obra Social La Milagrosa Menjador Social de La Noria (Tenerife), i l'Associació Padre Laraña (Tenerife).

Estes diferents iniciatives en què ha participat a les Canàries han suposat la donació i la redistribució de 320 tones d'aliments durant el 2017.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. També treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció. També la companyia està adherida a la Xarxa Canària de Responsabilitat Social des de 2018, que ha impulsat el Govern de les Canàries.

Imatge de capçalera: A l'esquerra el director de Càritas, Gonzalo Marrero i, a la dreta, el director de Relacions Externes a Las Palmas de Mercadona, Arcadio Peñate.