Simulació de com quedarà el mercat municipal de Tavernes Blanques (València) després de la rehabilitació

Mercadona cedix diverses parcel·les a l’Ajuntament de Tavernes Blanques (València) per a zones verdes

04 de maig de 2018
  • El projecte de la nova plaça de 1.700 metres quadrats, un únic espai lliure per als vianants dotat de zones verdes perquè els veïns de Tavernes Blanques (València) puguen gaudir d’activitats a l’aire lliure i desenvolupar activitats d’oci, serà realitzat per Mercadona.
  • La companyia invertirà un total de 2,5 milions d’euros en l’adquisició dels terrenys i en l’adaptació posterior.

Mercadona i l’Ajuntament de Tavernes Blanques (València) tenen previst, després de ratificar-se en el pròxim ple municipal del 10 de maig, signar un conveni de col·laboració per a dotar els veïns d’esta població amb un espai per als vianants, noves zones verdes al municipi i la rehabilitació del mercat municipal. En este sentit, la companyia ha invertit 1,5 milions d’euros en l’adquisició de 2 parcel·les cèntriques de 1.700 metres quadrats, el terreny de les quals cedirà a l’Ajuntament de Tavernes Blanques (València) una vegada haja efectuat les obres previstes, cosa que suposarà una inversió addicional per part de Mercadona que està estimada en 1 milió d’euros.

Els terrenys objecte del conveni estan situats a l’avinguda Corts Valencianes amb el carrer Cervantes 3 i 5, cantonada a la plaça del Mercat. Per a poder convertir-los en zones verdes, l’Ajuntament de Tavernes Blanques (València) s’ha compromés a permetre’n l’execució urbanística, el cost de la qual assumirà íntegrament Mercadona de conformitat amb les necessitats del municipi.

Mercadona té previst iniciar les obres d’adaptació d’este projecte a finals de 2018. Entre les característiques principals d’este projecte destaquen la incorporació de jardins verticals, millores de les instal·lacions elèctriques i de l’enllumenat, i l’habilitació de zones de passeig i de mobiliari urbà. El termini d’execució serà pràcticament mig any, tenint previst cedir els terrenys a l’Ajuntament de Tavernes Blanques aproximadament en el primer semestre de 2019.

Segons José Saurí, director d’obres de Mercadona, “per a nosaltres és un privilegi tindre l’oportunitat de cedir als nostres veïns de Tavernes Blanques estos espais cèntrics per a zones verdes. Estem més de quatre dècades convivint en este municipi com un veí més i sempre hem estat compromesos amb el seu desenvolupament. Per això, participar en l’execució d’este projecte de principi a fi és una responsabilitat que assumim amb orgull”.

Per la seua banda, Mari Carmen Marco, alcaldessa de Tavernes Blanques, i Neus Sánchez, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tavernes Blanques, han valorat l’acord com “una oportunitat única per a regenerar este espai tan degradat i que els veïns del municipi puguen gaudir d’un lloc d’oci al centre del nostre municipi”. A més, han afegit que “cal destacar —i agrair enormement— el paper de Mercadona en la transformació de la realitat de Tavernes Blanques des de fa molts anys, ja que és una empresa clau que ha posat el nostre nom en el mapa i que ha permés que molts dels nostres veïns hagen pogut desenvolupar el seu pla de vida al nostre municipi gràcies a un lloc de treball”.

Simulació de com quedarà la plaça a Tavernes Blanques (València) després de les obresSimulació de com quedarà la plaça després de les obres.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d’actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d’esta política, Mercadona treballa per a contribuir al desenvolupament del Projecte de distribució ciutats sostenibles, entre altres mesures, i la millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats, mitjançant la construcció de cobertes enjardinades i de jardins verticals a les seues botigues, i també mitjançant l’aposta per camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Una altra línia estratègica del Pla de responsabilitat social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona té un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l’optimització logística, a l’eficiència energètica i a la reducció de residus; part d’este sistema està basat en els principis de l’economia circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en recursos nous.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d’aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d’aliments, i també col·labora amb campanyes de recollida d’aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona, des de 2009, forma part del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l’any 2011 al Pacte mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

 

Imatge de capçalera: Simulació de com quedarà el mercat municipal de Tavernes Blanques (València) després de la rehabilitació.