Logo de Mercadona en la pared de una tienda.

Mercadona aprova iniciar el seu projecte d'internacionalització a Portugal

23 de juny de 2016
  • El Comité de Direcció de la companyia ha aprovat en la seua reunió de juny l’inici de l’expansió de Mercadona a Portugal.
  • En una primera fase, l’objectiu de la companyia és la instal·lació de 4 supermercats, que obririen les portes en 2019.
  • La inversió inicial prevista en esta fase és de 25 milions d’euros, i es preveu la creació de 200 llocs de treball.

El Comité de Direcció de la companyia de supermercats Mercadona ha decidit, basant-se en allò que ha establit el Consell d’Administració, posar en marxa el seu pla d’internacionalització amb l’entrada en el mercat portugués. L’objectiu de la companyia és obrir els quatre primers supermercats l’any 2019, i iniciar amb esta fita el seu projecte d’expansió internacional.

Mercadona preveu invertir inicialment 25 milions d’euros i estima crear al voltant de 200 llocs de treball en esta primera fase d’expansió. Per a això, la companyia té previst iniciar ja els contactes institucionals i treballs en el terreny, així com el procés d’identificació dels llocs més idonis, per a obrir els quatre primers supermercats de la companyia a Portugal.

Mercadona ha traslladat a les autoritats portugueses la decisió d’establir el seu projecte empresarial en el mercat portugués i les claus del model de creixement compartit que impulsa la companyia. “Portugal és una gran oportunitat per a iniciar el creixement internacional de la companyia i un país del qual podem aprendre, tant del consumidor com d’un sector altament competitiu, com és el de la distribució. La possibilitat de contribuir al progrés econòmic i social del país i a l’impuls del sector agroalimentari és un repte il·lusionant i una aspiració que tots els qui formem part del Projecte Mercadona sentim com un compromís”, ha manifestat el president de la companyia, Juan Roig.

L’elecció de Portugal per part de Mercadona, per a iniciar el seu pla internacional, ha estat determinada per tractar-se d’un mercat pròxim, de proximitat logística, que s’enquadra dins del creixement orgànic i natural de l’empresa.

L’any 2015, Mercadona va aconseguir una facturació de 20.831 milions d’euros. En l’actualitat disposa de 1.587 supermercats i una plantilla de 76.000 empleats, tots amb contractes fixos, que s’esforcen cada dia “per oferir la màxima excel·lència en el servei”, d’acord amb els valors de l’empresa. Seguint el principi que “l’èxit, si és compartit, sap millor”, la companyia va compartir amb els seus empleats 277 milions d’euros en concepte de prima per objectius.

Un projecte de valor compartit on “El Cap” és el client

Mercadona és una empresa de capital familiar, resultat d’un projecte compartit i sostenible que es construïx i creix dia a dia des de la seua fundació en 1977, dins del Grupo Cárnicas Roig. L’any 1981, Juan Roig assumix la direcció la companyia, que inicia la seua activitat com a empresa independent. Juan Roig, el seu president, i la seua esposa i vicepresidenta de la companyia, Hortensia Herrero, són els principals accionistes, amb més del 80% del capital.

Mercadona ha mantingut un creixement sostingut sobre la base d’un model de gestió propi orientat al “Cap”, com anomenen internament el client en la companyia, amb un assortiment de màxima qualitat al preu més econòmic possible, el desenvolupament del talent dels seus empleats que fomente la passió per l’excel·lència en el servei i en col·laboració permanent amb els seus proveïdors i l’entorn social.

Esta actitud responsable la reforça amb fets any rere any. Des del seu naixement confirma que el seu compromís no sols és estable, sinó que augmenta i es consolida, per a poder tornar a la societat part del que rep.