Una de les noves cistelles de Mercadona al passadís d'un supermercat.

Madrid – Mercadona incorpora el seu nou Model de Botiga Eficient a dos centres de la capital

24 de agost de 2017
  • Aquestes botigues reobrin després d'una reforma integral, amb una inversió de total de 2,8 milions d'euros i amb la participació global de 61 proveïdors, que han donat ocupació a més de 350 persones durant la fase de reforma.
  • Aquest nou model de supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • A més de garantir la plantilla anterior, Mercadona ha generat 3 nous llocs de treball, estables i de qualitat, a la tenda situada al Centre Comercial Plenilunio.

Mercadona reobri hui dos nous supermercats a Madrid capital, concretament al Centre Comercial Plenilunio, a la glorieta d’Eisenhower, s/n i al carrer Sinfonía, 18 amb carrer de la Danza, després d'una reforma integral per a adaptar-los al nou Model de Botiga Eficient de la companyia, amb una inversió global de 2,8 milions d'euros i la participació de 61 proveïdors que han donat ocupació a un total de 350 persones durant la fase de reforma. Els nous supermercats presenten un disseny renovat que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients.

Les dues noves tendes eficients de Mercadona a Madrid compten amb una superfície de sala de venda de 1.788 i 1.637 metres quadrats respectivament i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposten per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats a totes les seccions

A més, presenten novetats a totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposen de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja acabat d’esprémer, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la pescateria per als productes amb closca i especialitats de sushi, entre altres novetats. 

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per a facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposen de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

En l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i la grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la tenda; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substitueixen el paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de 10 a 22 hores en el cas de la tenda situada al Centre Comercial Plenilunio i de 9 a 21:30 hores en el cas de la tenda situada al C/ Sinfonía, 18, i disposen d'aparcament per a facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquestes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a açò, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+I en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Comunitat de Madrid

Amb la posada en marxa d'aquests dos supermercats, Mercadona manté la seua aposta decidida per la Comunitat de Madrid, on compta, al tancament de l'any 2016, amb 179 tendes i una plantilla de 9.760 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. Així mateix, la companyia manté relació comercial amb 347 pimes d'aquesta comunitat i realitza compres a proveïdors d'aquesta comunitat per valor de 1.469 milions d'euros.

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona al Centre Comercial Plenilunio (Madrid):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona al carrer Sinfonía 18 amb carrer de la Danza (Madrid):