Nova secció de perfumeria de Mercadona.

Madrid – El nou Model de Botiga Eficient de Mercadona s'incorpora a tres centres de la capital

21 de agost de 2017
  • Aquestes tendes de Madrid reobrin després de ser reformades de manera integral, amb una inversió total de 3,1 milions d'euros i amb la participació global de 72 proveïdors, que han donat ocupació a més de 295 persones durant les fases de reforma.
  • Aquests nous supermercats, completament connectats tecnològicament, presenten un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.

Mercadona reobri avui tres nous supermercats a Madrid capital, concretament als carrers Peñalara de Aravaca 15, Manuel Machado 10 i al Centre Comercial ABC Serrano, al carrer Serrano 61, després d'una reforma integral per adaptar-los al nou Model de Botiga Eficient de la companyia, amb una inversió global de 3,1 milions d'euros i la participació de 72 proveïdors que han donat ocupació a un total 295 persones durant les fases de reforma. Els nous supermercats presenten un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients.

Les noves botigues eficients de Mercadona a Madrid disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com a la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids a la delimitació dels diferents ambients.

Novetats a totes les seccions

A més, presenta novetats a totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la pescateria per als productes amb closca, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per  facilitar la compra als clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, com a conseqüència de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.   

Igualment, aquest nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben: la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen el paper per realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos.   

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'aparcament per facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix en garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros en reformar i renovar amb aquest nou Model de Botiga Eficient 126 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Comunitat de Madrid

Amb la posada en marxa d'aquests tres supermercats, Mercadona manté la seua aposta decidida per la Comunitat Madrid, on compta, a tancament de l'any 2016, amb 179 tendes i una plantilla de 9.760 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. Així mateix, la companyia manté relació comercial amb 347 pimes d'aquesta comunitat i realitza compres a proveïdors d'aquesta comunitat per valor de 1.469 milions d'euros. 

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona al carrer Peñalara de Aravaca, 15 (Madrid):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona al carrer Manuel Machado, 10 (Madrid):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona al Centre Comercial ABC Serrano (Madrid):