Treballadors del supermercat Bolueta a Bilbao (Bizkaia)

Les mesures per a la conciliació en Mercadona

29 de abril de 2022
  • La companyia aposta per la conciliació de la seua plantilla amb mesures centrades en la planificació de la jornada laboral i el respecte al desenvolupament de la vida professional, familiar i personal.
  • Mercadona disposa de mecanismes interns de col·laboració i escolta de necessitats que permeten treballar en solucions per a la plantilla, com la Jornada 5+2.

La Política de Recursos Humans de Mercadona oferix a tota la plantilla mesures de conciliació pioneres per a afavorir en tot moment el benestar de les treballadores i els treballadors de Mercadona. La companyia promou la planificació i el respecte a la jornada laboral per a la conciliació professional, personal i familiar.

Dins del model de gestió de Mercadona s'establixen uns mecanismes constants d'escolta per a detectar oportunitats i oferir solucions dins de l'entorn de treball.

Principals xifres de conciliació en Mercadona durant 2021Principals xifres de conciliació en Mercadona durant 2021.

Una de les últimes fites de la companyia va ser la posada en marxa de la Jornada 5+2 per a treballadors i treballadores de botigues Mercadona, que permet organitzar l'horari del personal base amb cinc dies de treball i dos de descans, amb huit caps de setmana llargs a l'any, de dissabte a dilluns.

Entre altres mesures, la companyia també oferix la possibilitat d'acollir-se a excedències per a cuidar descendents fins que complisquen els 12 anys d'edat, per a cuidar familiars amb una duració de fins a cinc anys o per violència de gènere; en este cas, fins a tres anys d'espera i amb reserva del lloc de treball.

A més dels permisos i llicències als quals tenen accés tota la plantilla, hi ha estratègies que també faciliten la conciliació, entre altres, les jornades intensives en botiga i blocs logístics.

Totes estes iniciatives, que sostenen la corresponsabilitat i el repartiment equitatiu de les càrregues familiars, demostren que la companyia està compromesa amb les necessitats de la societat. Un projecte en el qual la qualitat laboral es treballa de manera transversal per a permetre, no solament créixer personalment i professionalment, sinó compatibilitzar este desenvolupament amb el de la seua vida familiar i personal.

Una política de recursos humans pionera en el sector

Des de fa anys Mercadona impulsa una política de recursos humans pionera en el sector, de manera que aposta per la conciliació, la formació i el desenvolupament personal i professional de tota la plantilla.

Per a la companyia, El Treballador és un dels principals components i per això oferix treball estable i de qualitat, amb salaris per damunt de la mitjana del sector i amb la possibilitat de promocionar internament.

Imagen de cabecera: Treballadors del supermercat Bolueta a Bilbao (Biscaia).