Firma Conveni ACEPA i Mercadona

L'Associació Celíaca Principat d'Astúries i Mercadona estretixen la seua relació amb la firma d'un conveni de col·laboració

02 de març de 2020
  • ACEPA firma un conveni de col·laboració amb Mercadona amb la finalitat de sensibilitzar la societat davant de la malaltia celíaca i la dieta sense gluten.

L'Associació Celíaca Principat d'Astúries (ACEPA) ha firmat amb Mercadona un conveni de col·laboració. Este conveni vol garantir i millorar la protecció dels drets dels usuaris i consumidors a Astúries afectats per la malaltia celíaca. En virtut del conveni firmat, les dos parts també es comprometen a potenciar la informació de la societat en relació amb la distribució comercial minorista al consumidor a través de les cadenes de supermercats Mercadona.

El Conveni Marc firmat preveu el desenvolupament posterior d'acords específics en defensa dels interessos del col·lectiu celíac d'Astúries, la qual cosa es podrà plasmar en campanyes d'informació i sensibilització conjuntes, així com en la posada en marxa de cursos, seminaris o jornades, o en la realització d'estudis concrets. A este efecte, el Conveni estarà vigent fins al 31 de desembre de 2020, data a partir de la qual, i de comú acord, es podrà prorrogar per períodes d'un any.

ACEPA

L'Associació Celíaca Principat d'Astúries (ACEPA) és una entitat de caràcter privat sense ànim de lucre, constituïda fa 22 anys. El seu objectiu fonamental és ajudar totes les persones afectades per la malaltia celíaca. Agrupa amb caràcter voluntari els celíacs, pares/tutors de xiquets celíacs i tots els malalts el tractament dels quals exigisca mantindre una dieta sense gluten, amb la finalitat de buscar les solucions més idònies als problemes de tipus social, psicològic i tècnic que es poden presentar a conseqüència de la seua malaltia. En definitiva, millorar la qualitat de vida del celíac i aconseguir que la dieta sense gluten, el seu únic tractament, es puga garantir amb els problemes mínims en la seua vida diària.

La malaltia celíaca és una intolerància permanent al gluten, la patixen persones genèticament predisposades, tant xiquets com adults. Afecta 1 de cada 100 persones nascudes vives i és la malaltia crònica intestinal més freqüent al nostre país. El gluten és una proteïna que es troba en el blat, ségol, ordi, avena, triticale, espelta i kamut. L'únic tractament és una dieta estricta sense gluten per a tota la vida.

En estos moments, l'Associació té uns 480 socis i, entre les activitats desenvolupades, hi ha cursos de cuina, la celebració del Dia Nacional del Celíac, la Jornada Celíaca FIDMA, la Carrerina Celíaca, etc.

Mercadona a Astúries

Mercadona, companyia de supermercats de capital íntegrament espanyol, col·labora activament amb el col·lectiu celíac des de l'any 2000, a través de l'estreta relació que manté amb la Federació Espanyola d'Associacions de Celíacs (FACE). Al llarg de tots estos anys, Mercadona ha participat en diferents fòrums i actes de FACE i gradualment ha anat incorporant productes sense gluten al seu assortiment, tots estos publicats en la llista d'aliments que anualment edita i distribuïx esta Federació entre els seus associats.

Mercadona va iniciar la seua trajectòria a Astúries l'any 2004, amb l'obertura d'una botiga a Avilés. Des d'aleshores, la seua aposta per esta comunitat autònoma ha sigut destacable i ha tancat 2019 amb un total de 24 botigues repartides entre els principals municipis de la regió.