Nou supermercat de Mercadona a Las Palmas

Las Palmas - Mercadona obri un nou supermercat al Mercat Central

05 de octubre de 2023
  • La nova botiga ha suposat una inversió de més d'11 milions d'euros i té una plantilla de 55 treballadors.
  • Es tracta del primer supermercat que obri la companyia en un mercat municipal de Canàries i ja gestiona 36 supermercats en este tipus d'entorn.

Mercadona inaugura hui un supermercat al Mercat Central, situat en el número 24 del carrer Galicia. La instal·lació d'esta nova botiga, que té una plantilla de 55 treballadors, ha suposat una inversió de més d'11 milions d'euros entre costos directes, indirectes i d'ocupació. A més, en la construcció han participat 35 proveïdors, que han donat faena a 160 persones durant la fase d'obres.

La inauguració d'esta botiga al Mercat Central és una fita important per a la companyia, perquè es tracta del primer supermercat que obri en un mercat municipal de Canàries. Mercadona, que aposta per la convivència de tots els formats comercials com a factor clau per al desenvolupament dels barris, està fermament compromesa des de fa més de dos dècades amb la revitalització dels mercats municipals, com posen de manifest les 36 botigues que ja gestionava en este tipus d'entorn a Espanya al tancament de 2022.

Este nou supermercat incorpora el model de botiga eficient de la companyia, disponible ja en 35 centres de la província, que permet reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional. En este sentit, disposa per exemple d'una millora de l'aïllament tant tèrmic com acústic i d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més responsable.

A més, i com a part, entre altres mesures, de l'aportació a la remodelació del mercat municipal, Mercadona ha instal·lat plaques solars en la coberta del Mercat Central dins de la seua aposta per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, de manera que reduïx les emissions i millora el comportament ambiental tant de la botiga com del conjunt del mercat municipal.

Amb un horari de dilluns a dissabte de 9:00 a 21:30 h, la botiga disposa d'una xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa o pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

També incorpora la secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats que estan a punt per a consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. La companyia ha disposat una àrea de descans amb taules i cadires on els "Caps" (com denomina Mercadona els seus clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, el nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços, com el moble de caixa desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga disposa també de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els seus moments de descans, així com d'un menjador equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, el nou supermercat està completament connectat tecnològicament per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives perquè els treballadors puguen compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena.

Mercadona a Canàries

Mercadona té 86 supermercats i dos blocs logístics a Canàries, que sumen una plantilla de 4.630 persones amb treball estable i de qualitat. Dins de la seua aposta pel teixit productiu canari, col·labora amb més de 120 proveïdors de producte i 600 proveïdors no comercials en els quals va invertir prop de 750 milions d'euros en compres durant l'any 2022.

A més, i en el marc del compromís que manté amb la societat de les Illes, en 2022 va donar prop de 1.700 tones d'aliments i productes de primera necessitat a més de 50 menjadors socials i entitats benèfiques de Canàries.

Interior botiga Mercadona del Mercat Central de Las PalmasSecció A Punt per a Menjar del supermercat situat al Mercat Central a Las Palmas.

Logotip Mercadona botiga de Las PalmasPrimera botiga de Mercadona en un mercat municipal de Canàries.