Exterior botiga Mercadona

La Fundació Provincial Banc d'Aliments de Vigo i Mercadona firmen un conveni de col·laboració

08 de octubre de 2019
  • La companyia dona 7.800 quilos de productes de primera necessitat perquè el banc d'aliments els puga distribuir entre les famílies més vulnerables.
  • Mercadona va donar més de 710 tones d'aliments el 2018 a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de Galícia.

La Fundació Provincial Banc d’Aliments de Vigo i la companyia de supermercats Mercadona han firmat un conveni de col·laboració que formalitza la seua relació i, segons el qual, l'empresa es compromet a col·laborar amb la tasca que du a terme la Fundació, i donarà aliments de primera necessitat. Per la seua banda, el Banc d'Aliments es compromet a distribuir estos productes entre les persones més necessitades de la província de Pontevedra, i d’esta manera garantix les condicions adequades perquè puguen arribar al consumidor en estat perfecte .

El conveni té com a finalitat reforçar la relació que Mercadona manté amb el Banc d'Aliments, al qual durant la firma ha entregat una donació de 7.800 quilos d'aliments de primera necessitat. A més, col·laborarà un any més en la Gran Recollida Solidària de la província de Pontevedra que organitza el Banc i que tindrà lloc a finals de novembre. En la Gran Recollida de l'any passat els clients de Mercadona van donar més de 36.700 quilos de productes bàsics a les botigues de Pontevedra.

Després de la firma del document de col·laboració, el president del Banc d’Aliments, Pedro Pereira, va agrair "la implicació solidària" demostrada per Mercadona amb l'ONG i va recordar "la necessitat de continuar emparant les persones més desfavorides en un context, sense dubte, de millora macroeconòmica, però que encara està lluny d'arribar a totes les famílies de la nostra societat”.

Per part de Mercadona, la gerent de Relacions Externes a Galícia, Mariña Rivas, ha agraït al Banc d'Aliments de Vigo "la seua gran tasca a la província en favor dels més necessitats", i afirma que el conveni "és la nostra aportació a la important tasca de voluntariat que duen a terme els bancs d'aliments".

Durant els sis primers mesos de 2019, la Fundació Provincial Banc d'Aliments de Vigo va repartir vora 1,1 milions de quilos. Respecte a l'any passat, va entregar al voltant d'1,8 milions de quilos de menjar (1.760,629 quilos), a través dels 150 col·lectius socials amb els quals treballa, i va cobrir així el 35 % de les necessitats de les persones més desfavorides a les quals ajuda.

L'ONG, creada l’any 1995, apolítica i aconfessional, dedica esforços per a fer complir un dels drets humans més fonamentals: l'accés a una alimentació suficient, segura i saludable de manera gratuïta. Des de 2014, l'entitat té una delegació pròpia a Pontevedra.

Pedro Pereira i Iván Martínez, president i vicepresident de la Fundació Provincial Banc d'Aliments de Vigo, al costat de Mariña Rivas, gerent de RE de Mercadona a GalíciaPedro Pereira i Iván Martínez, president i vicepresident de la Fundació Provincial Banc d'Aliments de Vigo, al costat de Mariña Rivas, gerent de RE de Mercadona a Galícia.

Compromís social: "Retornar a la societat part del que rep d'esta"

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Per això, dins del seu Pla de Responsabilitat Social i amb la finalitat de contribuir al desenvolupament i progrés sostenible de la societat de la qual forma part, ha donat més de 710 tones d'aliments a dotze menjadors socials i altres institucions benèfiques gallegues com ara bancs d'aliments o Cáritas durant 2018.

Donacions d'aliments de Mercadona a Espanya

Per mitjà del seu Pla d'Acció Social, Mercadona té el compromís de retornar a la societat part del que rep d'esta, per això dona suport i col·labora amb diverses institucions i entitats socials que ajuden moltes persones a Espanya. En 2018, a través de diferents iniciatives, la companyia va donar 8.300 tones de productes a bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques, l'equivalent a 140.000 carros de la compra.