Gallines criades en sòl de l’interproveïdor de Mercadona Huevos Guillén

Huevos Guillén produeix per a Mercadona els seus primers ous lliures de gàbia

04 de abril de 2018
  • Amb una inversió inicial  de 7 milions d'euros, Huevos Guillén ja ha iniciat el procés de transformació de les seues instal·lacions.
  • Actualment es troben disponibles en 59 supermercats de Mercadona a València i a Alacant, i a final d'any s'hauran incorporat en més de 180 botigues.
  • Mercadona es compromet a que en 2023, dos anys abans del previst, tots els ous que comercialitze siguen de gallines no criades en gàbia.

Huevos Guillén, empresa productora d'ou fresc i ovoproductes, ha servit aquesta setmana a la cadena de supermercats Mercadona, companyia de la qual és interproveïdor especialista, els seus primers ous procedents de gallines criades en sòl.

Gràcies a açò, des del 3 d'abril un total de 59 supermercats de Mercadona, situats en les províncies de València i d'Alacant, disposen d'ous de gallines no criades en gàbia en els seus lineals, marcats amb els codis 1 i 2, és a dir, camperes i criades en sòl respectivament. Mercadona i els seus proveïdors tenen previst incrementar progressivament la producció i venda d'aquest tipus d'ous al llarg de l'any, fins a tancar 2018 en més de 180 supermercats.

Per a abordar aquest nou repte, la companyia i els proveïdors d'ou de Mercadona, en concret Huevos Guillén, té previst invertir un total de 60 milions d'euros, la qual cosa li permetrà posar en marxa noves instal·lacions i naus per a garantir la criança de les seues gallines en sòl i camperes.

En 2023, dos anys abans del previst, Mercadona tindrà a la venda únicament ous procedents de gallines no criades en gàbia. Aquesta mesura, tal com ha indicat Margarita Muñoz, directora de Responsabilitat Social de Mercadona, “és part del ferm compromís social de Mercadona, manifestat entre moltes altres accions a través de la seua Política de Benestar Animal, que ha sigut ratificada per tots els seus proveïdors i està disponible en la web corporativa de la companyia”.

A més, Mercadona ha mantingut converses amb l'organització internacional Igualtat Animal per a informar-los del procés d'implementació. En eixe sentit Javier Moreno, director d'Igualtat Animal, ha destacat que l'anunci de la companyia “de rebaixar la data a 2023 per a deixar de vendre ous de gallines de gàbia, suposa un gran avanç per a millorar el benestar animal i les condicions de les gallines. Aquest compromís serà molt important per a tot el sector i hui podem dir sense dubte que la fi de les gàbies de gallines a Espanya està més a prop”. 

Cartell en espanyol:

Mercadona ha comenzado a ofrecer en supermercados de las provincias de Valencia y Alicante huevos procedentes de gallinas camperas y criadas en sueloCartell implantat en 59 supermercats de València i Alacant per a informar els “caps” (clients) de la mesura.

 

Imatge de capçalera: Gallines criades en sòl en les instal·lacions de l'interproveïdor Huevos Guillén.