Nou Model de Botiga Eficient Mercadona

Girona - Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient a les comarques de Girona i invertirà 5,7 milions d'euros en reformes l’any 2017

09 de juny de 2017

El primer supermercat amb aquest nou model està situat a la població de Sant Feliu de Guíxols i obri hui les seues portes després de la reforma.

  • El nou Model de Botiga Eficient millora l'experiència i optimitza el temps de compra dels clients, a més de generar un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • Presenta un disseny totalment renovat amb novetats en totes les seccions, nous dispositius electrònics per a una gestió interna informatitzada i una millor gestió de l'assortiment.
  • Durant l’any 2017, la companyia preveu reformar i renovar 4 tendes repartides per les comarques de Girona.

La cadena de supermercats Mercadona posa en marxa hui a Sant Feliu de Guíxols el seu nou Model de Botiga Eficient que millora i optimitza l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients. Per a açò, té previst invertir 5,7 milions d'euros en reformar i renovar, durant 2017, 4 tendes repartides per les comarques de Girona.

El primer establiment que ja disposa d'aquest nou model de botiga està situat a la població de Sant Feliu de Guíxols i obri hui les seues portes després de la reforma duta a terme durant els últims dos mesos. Enguany també es reformaran les botigues de Palafrugell, la tenda de Figueres, situada a l'avinguda de Montserrat Vayreda (propera a l'estació de Vilafant) i la tenda de Girona, situada enfront del col·legi Bell-lloc.

D'ara endavant, a més de les reformes esmentades, totes les tendes noves que òbriga Mercadona incorporaran el nou model que la companyia va començar a implementar el passat mes de desembre.

El Mercadona de Sant Feliu de Guíxols: primer supermercat amb el nou model de botiga eficient a les comarques de Girona

El primer supermercat Mercadona a les comarques gironines que obri amb aquest nou model està situat a la població de Sant Feliu de Guíxols i en la seua reforma han participat 40 proveïdors que han donat ocupació a 120 persones durant el període d'execució de la mateixa.

El nou model de botiga, més eficient, renova el disseny de tenda per ambients iniciat l'any 2000, ja que millora la distribució, la decoració i la disposició de les seccions. També inclou un disseny totalment renovat amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació de les diferents seccions, alhora que disposa d'instal·lacions més ecoeficients.

Punt d'acabat de la carnNou servei de punt d’acabat de la carn.

Novetats en totes les seccions

El nou disseny presenta novetats en totes les seccions, de les quals es beneficien tant els "Caps" com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre, que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la pescateria per als productes amb closca, entre altres novetats.

A més, busca oferir un millor servei per a facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, també inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, la companyia ha redissenyat les zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els moments de descans, així com una zona de menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i el grossor de parets i sostres, i nous congeladors més eficients i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

També integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben: la línia de caixes, les balances o les tabletes electròniques, que substitueixen el paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos.