Innovació Mercadona

El transport sostenible a 3 temperatures per al repartiment a domicili i la gamma +Proteínas Hacendado, entre les grans innovacions del consum a Espanya

18 de febrer de 2020
  • L'"Observatori d'Innovació en Gran Consum" de l'Institut Cerdà reconeix diversos projectes i bones pràctiques innovadores en el sector alimentari espanyol.
  • El projecte pilot de camió elèctric i a 3 temperatures per al repartiment a domicili, i la gamma de llet i batuts +Proteínas Hacendado han sigut reconeguts com a grans innovacions del consum en 2020.

L'Institut Cerdà ha fet públiques les innovacions del sector gran consum en 2020, entre les quals es troben el projecte pilot de camions elèctrics i a 3 temperatures per al repartiment a domicili, així com la gamma de llet i batuts +Proteínas Hacendado.

D'una banda, el transport amb camió elèctric a 3 temperatures suposa una gran innovació que millora la qualitat i la sostenibilitat en el transport a domicili. La companyia, en col·laboració amb els proveïdors especialistes Maxus, Subiela i Thermo King, té implementada una prova pilot per a la realització d'entregues a domicili per mitjà d'un camió elèctric de repartiment amb tres zones de temperatura diferenciades: productes refrigerats, productes congelats i productes a temperatura ambient. Un equip de fred alimentat per bateries 100 % elèctriques dona servici als compartiments per a refrigerats i congelats. Este tipus de camió forma part de l'aposta de la companyia pel transport sostenible per a un major respecte pel medi ambient, que garantix igualment la màxima qualitat i servici als seus clients.

Esta prova pilot per a les entregues a domicili suposa per a l'Institut Cerdà un avanç del sector en dos sentits. D'una banda, aporta valor afegit a "El Cap" (client), ja que garantix tota la cadena de fred i unes condicions òptimes dels productes fins a l'entrega final a les cases. I, d'altra banda, utiltzant este transport eficient i sostenible es disminuïx l'impacte ambiental.

Camió elèctric a 3 temperatures de repartiment de MercadonaCamió elèctric a 3 temperatures de repartiment de Mercadona.

També ha sigut reconeguda com a gran innovació del sector consum la gamma +Proteínas Hacendado fabricada per el proveïdor totaler Lactiber a Lleó. Per a l'Institut Cerdà, es tracta de la primera gamma de productes sense lactosa, amb alta concentració de proteïnes i conservable a temperatura ambient disponible en el Gran Consum nacional. Els nous productes s'agrupen en dos categories:

  • Beguda làctia +Proteínas Hacendado: batuts UHT a punt per a consumir enriquits amb proteïna de sèrum de llet, sense lactosa i sense sucres afegits. Es tracta de la primera beguda d'estes característiques conservable a temperatura ambient desenvolupada a Espanya. Els batuts, que es presenten en dos sabors (xocolate i vainilla), són baixos en greix i hidrats de carboni i presenten alts nivells de vitamina B6.
  • Llet desnatada +Proteínas Hacendado: llet desnatada sense lactosa enriquida amb calci i proteïnes. La referència es presenta en format bric, al costat de la llet tradicional. Oferix la meitat de greixos saturats, una lleugera reducció de sucres, un 90 % més de proteïnes i un 65 % més de calci.

Part de la gamma de llet i batuts +Proteínas HacendadoPart de la gamma de llet i batuts +Proteínas Hacendado.

Els resultats de l'"Observatori d'Innovació en Gran Consum a Espanya 2020" es pot consultar en la pàgina web del Institut Cerdà.