Kale cabecera

El kale arriba a Mercadona

21 de novembre de 2016

 

Kale

  • El kale, col rissada o berza és una verdura saborosa, molt versàtil i repleta de propietats.
  • El kale de Mercadona és una verdura d'origen nacional que es conrea en camps de Múrcia i Canàries.

El kale, també conegut com a col rissada, s'ha incorporat als lineals de Mercadona. Tots aquells que vulguen disfrutar de les propietats d'aquesta verdura, poden adquirir-la en la secció de fruita i verdura de qualsevol establiment de la cadena en format borsa de 200 grams, i ja tallat i llavat, llest per a consumir.

El kale està passant a formar part de les dietes de moltes persones gràcies a la gran quantitat de beneficis que proporciona el seu consum al nostre organisme. Un dels més destacats és el volum de calci que conté. També és un aliment ric en ferro. Per aquest motiu, és un aliment ideal per a introduir en les dietes vegetarianes i veganes o simplement per a aquells que volen cuidar-se en el seu dia a dia.

Així mateix, el kale és una font de vitamines. La Vitamina C té propietats antioxidants i contribueix al bon funcionament del sistema immunitari. Per altra banda, el seu contingut en Vitamina A contribueix al manteniment de les mucoses, pell i visió en condicions normals. El kale també té Vitamina K, que contribueix a la coagulació sanguínia normal i al manteniment dels ossos en condicions normals. A més, aporta fibra a l'organisme i es tracta d'un aliment amb sols 49 calories per 100 grams.

Per tot açò ha de formar part dins d'una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

El kale de Mercadona és una verdura d'origen nacional ja que es conrea en camps de Múrcia i Canàries i ho processen els interproveïdors Verdifresh i Mesturados Canaris.

Recomanacions de consum

Les fulles de kale tenen un sabor més intens que aliments similars com el bròcoli, la coliflor o la col llombarda, per açò es pot preparar de múltiples maneres, aprofitant al màxim el seu sabor. Són ideals per a integrar-les en cru en les amanides i en la preparació de liquats. D'igual forma, es poden cuinar al forn o utilitzar-les en guisats.

Per a aquells que busquen un sabor més suau, n'hi ha prou en  llavar i amassar les seues fulles.

Es recomana consumir la mesura d'una tassa i mitjana de kale dues vegades per setmana.

Receptes amb Kale de Mercadona

Les fulles de kale es poden menjar soles, en amanides, bollits, en alguns guisats, al forn, amb un toc de caiena o oli d'oliva, deshidratades, en batuts verds, en sándwitxes i wraps… Ací presentem uns suggeriments:

Receptes amb kale