Exterior botiga Mercadona

El Comité de Direcció de Mercadona aprova incrementar el sou de la plantilla d'acord amb l'IPC

30 de desembre de 2022
  • Esta mesura entrarà en vigor a partir de la nòmina de gener per a les 96.000 treballadores i treballadors d'Espanya i Portugal, segons l'IPC del mes de desembre de cada país.

El Comité de Direcció de Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, acorda, per coherència amb el Model de Qualitat Total de la companyia, incrementar el sou de tota la plantilla d'acord amb l'IPC, no solament sobre el salari base, com indica el Conveni d'Empresa, sinó sobre el total salari de la plantilla, inclosos els complements corresponents.

Esta mesura entrarà en vigor a partir de la nòmina de gener dels més de 96.000 treballadors que Mercadona té a Espanya i Portugal, segons l'IPC del mes de desembre de cada país. L'objectiu és mantindre el poder adquisitiu de totes les persones que formen part de Mercadona, perquè elles són el millor actiu dels clients; com més satisfan "El Cap", com internament la companyia anomena el client, més avança Mercadona.

La companyia incrementa la seua productivitat un 9 %

La companyia, amb la seguretat que haver incrementat els salaris l'any 2022 un 6,5 % a Espanya i un 2,7 % a Portugal anava a suposar un increment dels seus costos fixos, va posar en marxa una sèrie de mesures. Entre les quals hi ha les millores en la digitalització dels seus processos i el compromís de conscienciació de tota la plantilla a analitzar els costos en què s'incorria, moviments que han donat com a resultat, a l'espera del tancament de l'exercici, un increment del 9 % de la productivitat i uns estalvis de costos de més de 200 milions d'euros.