Jesús Mediavilla i Laura del Palacio firmen el conveni de col·laboració per a 2024

El Banc d'Aliments de Valladolid rep més de 20 tones de menjar donades per Mercadona

30 de juny de 2023
  • En esta ocasió Mercadona ha donat oli d'oliva i de gira-sol, fesols blancs, conserves de tonyina i cigrons.
  • Fruit de l'acord anual de la companyia amb l'entitat benèfica val·lisoletana i que han tornat a renovar de cara a l'any 2024.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 20 tones d'oli d'oliva i de gira-sol, fesols blancs, cigrons i conserves de tonyina al Banc d'Aliments de Valladolid. Ho fa gràcies a l'acord anual de la companyia amb l'entitat benèfica val·lisoletana. Un acord que continua vigent després de la renovació del conveni, que han materialitzat Jesús Mediavilla, president de l'entitat benèfica, i Laura del Palacio, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Castella i Lleó.

Jesús Mediavilla ha agraït la "immensa generositat" de Mercadona i ha manifestat que "esta donació és molt important en uns moments en els quals tenim dificultats per a cobrir una gran demanda d'alguns productes bàsics". El Banc d'Aliments de Valladolid atén 12.500 persones a la província. A Castella i Lleó són unes 62.000 persones les que reben ajuda a través de les 685 entitats a les quals proveïxen els diferents bancs d'aliments de les nou províncies de la comunitat.

Per la seua part, Laura del Palacio ha assenyalat que "és un orgull per a la companyia poder col·laborar amb qui més ho necessita a través dels bancs d'aliments, que són les entitats que coneixen millor les necessitats d'altres organitzacions benèfiques amb les quals treballen”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, col·labora amb més de 550 menjadors socials d'Espanya i Portugal, a les quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, en 2022 la companyia va donar a totes les entitats i organitzacions un total de 25.100 tones de productes de primera necessitat, un 22 % més que en 2021. A Castella i Lleó, col·labora amb 61 entitats socials i organitzacions benèfiques, a les quals en l'any passat va donar 1.621 tones de productes de primera necessitat, un 7 % més que en 2021.

El Banc d'Aliments de Valladolid rep més de 20 tones de menjarEl Banc d'Aliments de Valladolid rep més de 20 tones de menjar.

Jesús Mediavilla i Laura del Palacio firmen el conveni de col·laboració per a 2024Jesús Mediavilla i Laura del Palacio firmen el conveni de col·laboració per a 2024.