Representants de Creu Roja i Mercadona a Valladolid durant la firma

Creu Roja a Valladolid i Mercadona compromesos amb la vulnerabilitat

14 de juny de 2021
  • L'organització humanitària i la companyia firmen un conveni de col·laboració i així mantenen el seu compromís de col·laboració amb l'entrega de productes d'higiene i neteja personal.
  • Des de l'inici de la pandèmia, Mercadona ha donat a Creu Roja a Valladolid més de 13.000 unitats de productes de primera necessitat.

Este matí, en la seu de l'organització humanitària, la presidenta provincial de Creu Roja a Valladolid, Rosa Urbón Izquierdo, i Laura del Palau Agea, directora de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, han firmat un conveni de col·laboració entre les dos entitats.

L'objectiu d'este acord es fonamenta en el compromís de la companyia de donar productes de primera necessitat que Creu Roja distribuirà entre les persones beneficiàries dels seus projectes d'intervenció social.

La relació entre Creu Roja i Mercadona s'ha intensificat arran de l'inici de la pandèmia i el llançament el març de l'any passat del Pla Creu Roja RESPON contra la COVID-19, que ha suposat la mobilització més gran de recursos, capacitats i persones de la història de la institució, per a atendre les persones més vulnerables.

La presidenta de Creu Roja a Valladolid, Rosa Urbón Izquierdo, destaca que "a més de mantindre la nostra intervenció habitual amb les persones vulnerables amb les quals treballem cada any, havíem de respondre a l'increment de les demandes d'ajuda i multiplicar la nostra intervenció per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica generada per la pandèmia".

L'organització humanitària ha atés més de 22.600 persones a Valladolid des de l'inici de la pandèmia gràcies al treball i el compromís del voluntariat, el suport incondicional de les persones sòcies i el suport de centenars d'empreses, entitats, administracions locals i el finançament de la Junta de Castella i Lleó.

En l'àrea d'inclusió social, durant el confinament inicial, l'entrega de productes d'alimentació, productes bàsics de primera necessitat i medicaments, va ser clau per a assegurar la protecció de les persones.

En este sentit, Urbón agraïx "el compromís de Mercadona amb les persones més vulnerables a través d'este conveni, amb la qual cosa es convertix en un soci fonamental dins de les aliances que construïm amb empreses, organitzacions, administració i la societat per a pal·liar esta situació tan complicada que estem vivint".

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha reforçat el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. Des de l'inici de la pandèmia, Mercadona ha donat a Creu Roja a Valladolid més de 13.000 unitats de productes de primera necessitat. La companyia ha donat en 2020 a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó més de 1.437 tones de productes, un 35 % més que l'any anterior, l'equivalent a 24.000 carros de la compra.

Laura del Palacio Agea, directora de Relacions Externes de Mercadona a Valladolid, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb totes les entitats i menjadors socials de la província de Valladolid. La situació d'excepcionalitat actual és molt canviant i requerix agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en una situació d'extraordinària complexitat com la que estem vivint".

Representants de Creu Roja i Mercadona a Valladolid durant la firmaRepresentants de Creu Roja i Mercadona a Valladolid durant la firma.