Silueta Botiga Eficient Mercadona a Jerez de la Frontera

Cadis - Mercadona implanta el nou model de botiga eficient a Jerez de la Frontera

10 de desembre de 2021
  • Esta botiga reobri després d'una reforma integral en què s'han invertit 3,2 milions d'euros i en la qual han participat 30 proveïdors, que ha donat faena a 120 treballadors durant la fase de reforma.
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats com la secció "A Punt per a Menjar" i millores tant a nivell mediambiental com tecnològic i de servici.

Mercadona reobri hui el seu supermercat de Jerez de la Frontera, situat al carrer Divina Pastora, després d'una reforma integral per a adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient de la companyia. Es tracta d'un edifici emblemàtic i històric, que està protegit, ja que està situat al centre històric de la ciutat, i que allotjava en el passat les naus de l'antiga Bodega San Patricio. Esta actuació, en la qual s'han respectat les estructures originals, ha suposat una inversió de 3,2 milions d'euros i la participació de 30 proveïdors, que han donat faena a 120 persones durant la fase de reforma.

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels clients, amb millores enfocades tant als "Caps" (clients) com als treballadors, els proveïdors i la societat. Per a dur-ho terme, este supermercat presenta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats. Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", en la qual s'oferixen diferents plats que se servixen en envasos fabricats amb materials naturals com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, este supermercat de Mercadona a Jerez té una superfície de sala de vendes de 1.452 metres quadrats i una plantilla de 34 treballadors amb treball estable i de qualitat, i també 84 places d'aparcament.

Vídeo en espanyol

Estalvi energètic: botiga ecoeficient i 6.25

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient.

A més, al centre s'implanta l'Estratègia 6.25 de Mercadona, amb la qual es perseguix un triple objectiu fins a 2025: reduir un 25 % el plàstic en la seua marca pròpia, que tots els envasos siguen reciclables i reciclar tot el residu plàstic que genera la seua activitat. Per a aconseguir-ho, Mercadona du a terme 6 accions concretes, alguna de les quals ja estan completades, com són l'eliminació de la bossa de plàstic d'un sol ús en totes les seccions, que s'han substituït per compostables, i també l'eliminació dels envasos de plàstic d'un sol ús. A més, fins al 2025, la companyia es compromet a disminuir l'ús de plàstic dels seus envasos eliminant el que no afija valor, substituint-lo per altres materials i incorporant plàstic reciclat. A més, Mercadona es compromet que en 2025 tots els seus envasos de plàstic siguen reciclables. La cinquena acció de l'Estratègia 6.25 compromet Mercadona a reciclar el 100 % dels residus plàstics de les Botigues físiques, Servici a domicili i Online. I finalment, Mercadona ajuda els "Caps" (com denomina els seus clients) a reciclar i els aporta informació útil sobre reciclatge tant a la botiga com en els envasos, a través de pictogrames indicatius.

Esta estratègia tanca un moviment gradual d'aposta per la sostenibilitat, que té les arrels en les polítiques que acompanyen Mercadona des de fa 30 anys. Per exemple, part del parament de la casa està elaborat amb materials reciclats. També, des de fa dècades es recullen els plàstics i els cartons de les botigues, es compacten i es reciclen per a fabricar les bosses de la línia de caixa o els cartons de llet. I, des de fa 25 anys, els palets o les caixes de fruita són reutilitzables, reparables, plegables i modulars. Es llaven i es tornen a posar en circulació entre els proveïdors una vegada i una altra, amb la qual cosa s'afavorixen els principis de l'Economia Circular.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.