Entrada d'un supermercat Mercadona amb el nou Model de Botiga Eficient de la companyia.

Cadis - Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient en dos supermercats

31 de març de 2017
  • La companyia ha reformat dos supermercats, a Palmones i a Jerez de la Frontera, completament connectades tecnològicament, amb un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, i un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • Aquests nous supermercats eficients han suposat una inversió conjunta de 3 milions d'euros i han donat ocupació a 207 persones de la província durant la fase d'obres.

Mercadona reobri hui dos nous supermercats eficients a la província de Cadis: un d'ells situat a Palmones (Los Barrios, Cadis), concretament al Polígon Industrial Palmones, després d'una inversió d'1,5 milions d'euros i la participació de 102 persones en la fase d'obra; i un segon supermercat a Jerez de la Frontera, al Centre Comercial Área Sur, després d'una reforma integral amb una inversió d'1,5 milió d'euros i la participació de 105 persones per a adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient.

Aquests nous supermercats a Palmones i Jerez de la Frontera presenten un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament als seus clients. Les noves tendes compten amb una superfície de sala de vendes de 1.900 metres quadrats cadascuna, i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. En aquest Nou Model de Botiga Eficient s’aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats a totes les seccions

A més, el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona presenta novetats a totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la pescateria per als productes amb closca, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per a facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos tipus de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per a eliminar sobreesforços. Per al disseny del moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en el temps de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen el paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos. 

L'horari d'obertura del supermercat de Palmones és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 55 places pròpies, a les quals se sumen altres 600 del centre comercial. En el cas del supermercat de Jerez de la Frontera, l'horari d'obertura és de dilluns a dissabte, de 10:00 a 22:00 hores i disposa d'un aparcament de 2.342 places compartides amb el centre comercial per a facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.

Amb aquestes obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix en garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros en reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+I en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Província de Cadis

Mercadona compta amb 49 supermercats a la Província de Cadis que proporcionen ocupació estable a més de 2.345 treballadors. D'altra banda destacar que Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 43.000 quilos d'aliments donats. A més ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb el Banc d'Aliments de Cadis i el Banc d'Aliments d'Algesires, i en iniciatives com la del Banc d'Aliments a través de la seua campanya "Gran Recollida d'Aliments", participant amb els supermercats que té en gran part dels municipis de la província. Mercadona també col·labora amb el Menjador Social Virgen Poderosa, a Cadis capital, i Padre Cruceyra, a Algesires, donant diàriament productes que retira de la venda però que estan en perfecte estat per al seu consum.

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Palmones (Cadis):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Jerez de la Frontera (Cadis):