Exterior nou supermercat eficient a Santurtzi

Biscaia - Mercadona invertix 7,8 milions d'euros a Santurtzi amb l'obertura d'un nou supermercat

15 de desembre de 2022
  • Este supermercat té una plantilla de 40 persones amb treball estable i de qualitat. La companyia ha invertit 7,8 milions d'euros per a la seua construcció, en la qual han participat 71 proveïdors, que han donat faena a 80 persones durant la fase d'obres.
  • Esta botiga sostenible està completament connectada tecnològicament i s'inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic. A més, s'incorpora a la xarxa de Botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.
  • Amb esta nova obertura, la companyia tanca l'any amb 31 supermercats a Euskadi, 30 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Mercadona obri un nou supermercat eficient a Santurtzi, concretament al polígon El Árbol, núm. 15-17. Esta nova botiga té 40 treballadors i s'han invertit 7,8 milions d'euros. A més, en la seua construcció han participat 71 proveïdors, que han donat faena a 80 persones durant la fase d'obres.

Este nou supermercat aporta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats preparats per a consumir. Fins al 28 de desembre, podem trobar els encàrrecs de plats nadalencs, entre els quals destaquen la safata amb 18 canapés composta per diferents mescles com formatge amb salmó i anet, crema de rosbif de vedella amb formatge i les noves incorporacions d'enguany, que són les cassoletes farcides d'hummus i de brandada d'abadejo amb paté d'oliva negra. També oferim com a plats principals pollastre de corral desossat farcit d'escalunyes (chalotas), tòfona, foie, prunes, brandi i cansalada; mig porquet rostit; espatla de corder de llet marinada amb sal, romer, timó i llima, o bé, la galta guisada amb salsa de carn i vi negre. Tots servits amb guarnició de creïlles en rodanxes i cebetes confitades, i només cal donar-li a casa l'últim punt de forn o microones. Les diferents opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" (clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes, un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmic i lleuger.

Este nou supermercat té una superfície de sala de vendes de 1.500 metres quadrats i un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. El nou centre disposa de 135 places d'aparcament, dividit en dos plantes de pàrquing.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. També s'han incorporat plaques solars, que representen un estalvi energètic de més del 20 %.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Euskadi

Mercadona ha tancat l'exercici 2021 amb un volum de compres a Euskadi que arriba als 578 milions d'euros, xifra que reflectix l'aposta sostinguda pel teixit productiu local. La companyia ha finalitzat 2021 amb una plantilla de més de 2.000 persones, totes amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al nou model de botiga eficient, va començar a implantar-lo a Euskadi l'any 2017 amb l'obertura del supermercat situat a Sant Sebastià. Actualment, la companyia té 31 supermercats a Euskadi, 30 dels quals ja disposen del nou model.

Exterior nou supermercat eficient a SanturtziExterior nou supermercat eficient a Santurtzi.