Façana exterior botiga Mercadona

Bizkaia – Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Gernika

21 de novembre de 2019
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat i la inversió de més 6 milions d'euros.
  • Esta nova botiga eficient incorpora mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional.
  • Incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", de menjar acabat de fer, que està disponible en 10 supermercats bascos.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Gernika (Biscaia), concretament, a la zona de Txaporta. Després d'una inversió de més de 6 milions d'euros i la participació 26 proveïdors que han donat faena a 174 persones durant la fase de reforma.

Este supermercat ha suposat la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a dur-ho a terme, disposa de novetats en totes les seccions, com un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasament, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per a tallar el pa i pastisseria refrigerada i una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un total de 35 plats diferents, que com que es poden personalitzar en alguns casos, com el de les ensalades, pizzes o pastes, pràcticament es duplica. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. Esta secció ja està disponible en deu supermercats bascos.

A més, el supermercat de Gernika disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes, així com d’un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i té un disseny totalment renovat respecte del model anterior de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i ha optimitzat els materials i el grossor de les parets i els sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:15 a 21:15 hores, i disposa d'un aparcament de més de 160 places. A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament de 2018, Mercadona havia invertit 607 milions d'euros, tant per a la reforma com l'obertura de nous supermercats amb este nou model de botiga.

Mercadona a Euskadi

Mercadona té 19 botigues a Euskadi (cinc a Vitòria-Gasteiz, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango, Leioa i Guernica, tres a Bilbao i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Donostia / Sant Sebastià i Elgoibar) i una plantilla de 1.800 persones amb treball estable i de qualitat.

En el seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, que assortix els supermercats d'Euskadi, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos, dona treball a 360 persones i ha invertit, fins al moment, 113 milions d'euros.

Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Navarra són els 442 milions d'euros en compres fetes a proveïdors navarresos en 2018, la qual cosa suposa un increment del 4,5 % respecte a l'any anterior, així com la inversió de 73,5 milions d'euros.

Dins de la seua responsabilitat social empresarial, la seua col·laboració amb organitzacions socials basques s'ha traduït en la donació de 921 tones de productes de primera necessitat. Ha mantingut col·laboracions amb els bancs d'aliments d’Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria-Gasteiz.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els seus moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, cosa que facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.