Exterior del nou supermercat de Mercadona en el centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona)

Barcelona - Mercadona obri un nou supermercat eficient a Barberà del Vallès

20 de novembre de 2023
  • La nova botiga té una plantilla de 49 persones i ha suposat una inversió de 4,8 milions d'euros.
  • En la construcció del supermercat han participat 33 proveïdors que han donat faena a més de 200 persones en la fase d'obres.
  • Està completament connectat tecnològicament i s'inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.

Mercadona obri hui un nou supermercat eficient en el municipi de Barberà del Vallès, concretament en el centre comercial Baricentro. Esta nova botiga té una plantilla de 49 persones i ha suposat una inversió de 4,8 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 33 proveïdors, que han donat faena a més de 200 persones durant la fase d'obres.

El nou supermercat, que obri amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant en tota la cadena, oferix novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, una secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer i especialitats de sushi, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció A Punt per a Menjar, que oferix un total de 35 plats preparats per a emportar. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.750 metres quadrats i un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i dos models de carro molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han adoptat mesures que permetran reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern), i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online des del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. També disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els seus moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, està completament connectat tecnològicament per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Catalunya

Mercadona, present a Catalunya des de l'any 1993 amb l'obertura de la primera botiga a la ciutat de Lleida, ha tancat l'exercici 2022 (últimes dades disponibles) amb una plantilla de 14.615 persones i amb 250 supermercats, 187 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.

També té tres blocs logístics en els municipis d'Abrera, Sant Sadurní d'Anoia i Sant Esteve Sesrovires i, des de juny de 2019, disposa d'un magatzem dedicat exclusivament a prestar servici online, situat al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona.

Nou supermercat de Mercadona a Barberà del Vallès (Barcelona)Entrada botiga eficient de Mercadona a Barberà del Vallès (Barcelona).

Interior del supermercat Mercadona del centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona) Interior del supermercat Mercadona del centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona)Secció de Fruita i Verdura en Mercadona del centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona).

Exterior del nou supermercat de Mercadona en el centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona)Nou supermercat de Mercadona en el centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona).