Espàrrecs amb IPG Navarra en camp

Mercadona compra 6.000 quilos d'espàrrec amb IGP Navarra, un 50% més que la campanya anterior

30 de abril de 2018
  • L'espàrrec amb IGP Navarra està a la venda en els seus establiments de Navarra, La Rioja i Araba/Álaba.
  • En els últims tres anys Mercadona ha adquirit 11.800 quilos d'espàrrec amb IGP Navarra.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha fet que la cadena de supermercats compre 6.000 quilos d'espàrrec amb IGP Navarra durant aquesta campanya, que ha començat a l'abril i acabarà a principis de juny. Açò suposa un increment del 50% respecte a la campanya anterior.

Així, en els últims cinc anys, Mercadona ha adquirit 11.800 quilos d'espàrrec amb IGP Navarra incrementant les compres d'aquest producte gradualment, en relació amb el seu creixement a Navarra.

Tan bona ha sigut la qualitat de la collita d'aquest espàrrec que, a més d'en les botigues de Navarra, està a la venda, actualment, en els establiments de Mercadona a La Rioja i Araba/Álaba.

Aquesta aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat fa que, aquesta mateixa campanya, haja adquirit 1 milió de quilos de carxofa a Tudela i, en 2017, haja comprat altres productes frescos en la Comunitat Foral com 4,3 milions de quilos de cebes, 2,5 milions de quilos d'endívies, 1,3 milions d'unitats d'encisam Batavia i més de 13.000 anolls.

Tot açò reflecteix la importància que Mercadona atorga a treballar conjuntament amb el sector primari, per a avançar cap a una Cadena Agroalimentària Sostenible. Per això, manté acords estables amb més de 8.600 agricultors, 5.200 ramaders i 12.000 pescadors.

Mercadona a Navarra

Mercadona compta a Navarra amb 11 botigues situades: 3 a Pamplona (a l’av. Gipuzkoa, av. San Jorge i av. Sancho el Fuerte) i 1 a Ansoáin, Aranguren, Barañáin, Burlada, Valle de Egüés, Estella, Tafalla i la mateixa Tudela, d'on és originària la carxofa. Totes les botigues sumen una plantilla de 574 persones, amb ocupació estable i de qualitat.

Així mateix, té relació comercial amb 714 pimes d'aquesta comunitat i en 2017 va realitzar compres a proveïdors navarresos per valor de 394 milions d'euros, un 45% més que l'any anterior. Així mateix, juntament amb els fabricants interproveïdors, ha invertit 24,5 milions d'euros a Navarra.

Dins de la seua responsabilitat social empresarial ha donat més de 208 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seua col·laboració amb la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Germanetes dels Pobres de Pamplona, el menjador solidari París 365 i l'Escola Taller d’Estella-Lizarra.