Celebra o Nadal cos nosos tradicionais tronco, manteigados e polvoróns.

Tronco de Nadal, manteigados e polvoróns, os máis tradicionais!

26 de outubro de 2023

Hai produtos que nunca pasan de moda para celebrar o Nadal. O Tronco de Nadal, os manteigados e polvoróns forman parte da alma destas festas dende hai moito tempo. Por iso son símbolos culinarios da tempada, compartidos en moitas reunións familiares.

Descubre todos os detalles sobre estes tesouros doces:

Tronco de Nadal

Tronco de Navidad de Mercadona

Esta sobremesa tradicional remóntase a antigos costumes europeos que celebraban o novo ano. Co tempo converteuse nun habitual das mesas do Nadal.

Composición

  • Interior: zumarento biscoito de vainilla enrolado con recheo de trufa.
  • O produto está bañado con cobertura negra raiada en forma de codia de árbore e decorado con bóliñas vermellas de cereal crocante de chocolate, flocos brancos de azucre e arboriñas verdes de azucre. Ademais, conta cun bastón de chocolate en cores vermellas e brancas moi infantil e típico na época do Nadal.

Desconxelación aproximada antes do consumo

  • 4 horas na neveira.
  • 2 horas e 30 minutos a temperatura ambiente.
  • Non volver conxelar unha vez desconxelado.

Manteigados e Polvoróns

Os nosos manteigados e polvoróns elabóranse coa mesma receita de hai máis de 100 anos, e preséntanse coa súa clásica envoltura en forma de caramelo.

O proceso de elaboración destes doces exquisitos comeza cunha coidada selección das súas materias primas principais: améndoa, fariña de trigo, manteiga de porco ibérico e azucre glas. Cada unha delas sométese a un acondicionamento previo. A fariña de trigo resécase ata conseguir a humidade característica, o azucre en gran móese ata convertelo en azucre glas e a améndoa tóstase e córtase en anacos.

Estes ingredientes son amasados para alcanzar unha mestura homoxénea en cor e textura. Unha vez está a masa preparada córtase para dar forma ás pezas: redondas ou ovaladas, segundo o produto.

Despois, vén a fase de enfornado e arrefriado, para terminar coa do envasado na súa envoltura especial e deleitar a todos os amantes da calidade e da tradición con cada bocado.

Polvorón de améndoa e Bóliña de coco

Mantecados y Polvorones de Mercadona

Polvorón de améndoa: o clásico polvorón de toda a vida, coa súa forma ovalada. Inclúe améndoa tostada e cortada en anacos, canela moída, cravo, aceite esencial de limón e azucre glas na súa superficie.

Ao igual que os manteigados, a súa consistencia é compacta no exterior e tenra no seu interior, coa superficie lixeiramente cuarteada e suave ao padal.

Bóliñas de coco: aínda que quizais non sexan tan tradicionais, acompáñanos xa dende hai tempo. Son uns doces de marcada personalidade. Con recheo de coco relado e bañadas cunha exquisita capa de chocolate negro, son ideais para os amantes do coco, xa que contan cunha boa cantidade no seu interior.

Prepáranse dando forma de bóliña á masa de coco relado para posteriormente bañalas en chocolate negro. Despois arrefríanse e envásanse tras pasar un rigoroso control de calidade.

Manteigado caseiro e Manteigado de limón

Mantecado casero y Mantecado de limón Mercadona

Cunha forma redonda, ambos os dous produtos presentan unha consistencia similar á dos polvoróns, con parecidas características na súa superficie e cunha textura suave que se desfai no padal.

Manteigado caseiro: esta delicia tradicional engade aos seus ingredientes canela moída, que lle dá un toque de calidez e fragrancia, e leva sésamo esparexido. Cada bocado evoca os sabores que nos chegaron xeración tras xeración.

Manteigado de limón: ofrece unha experiencia cítrica cun toque refrescante, grazas ao aroma do aceite esencial de limón. Un produto de contrastes moi agradables.

Outras recomendacións

A nosa selección de Turróns trae novidades e os clásicos de sempre, non o perdas!

Ten un capricho coa nosa ampla variedade de Bombóns.

Viches os nosos Calendarios de Advento con minifragrancias e esenciais de maquillaxe? Empeza a conta atrás...