Descubre tres receitas de salsas para tres pratos diferentes de carne.

Tres receitas de salsas para os teus pratos de carne

27 de outubro de 2023

A elección da salsa para o teu prato de carne pode marcar a diferenza e converter unha simple receita nunha experiencia culinaria superior. As salsas non só engaden sabor, senón tamén cor e textura para complementar o ingrediente principal.

Suxerímosche tres salsas, unha para cada tipo de carne: magro, solombo e polo con recheo. Cada unha delas foi coidadosamente seleccionada para realzar as calidades organolépticas da súa carne correspondente. Con elas, invitámoste a explorar un mundo de sabores e combinacións que farán que os teus pratos de Nadal sexan inesquecibles. Acompáñasnos?

Paso a paso para preparar tres salsas para tres carnes diferentes

Mostaza ao Brandy para o Magro

Tres recetas de salsas para tus platos de carne

Ingredientes para 4 persoas

  • 1 magro peza en malla.
  • ¼ de cebola doce.
  • Aceite de oliva.
  • 1 dente de allo.
  • 2 tomates de pera.
  • Loureiro.
  • Sal.
  • Pementa negra.
  • 50 ml de brandy.
  • 200 g de nata para cociñar.
  • 50 g de mostaza antiga.

Paso a paso

1. Rustre 1 dente de allo e un cuarto de cebola doce moi picadiños cun pouco aceite de oliva suave.

2. Engade 2 tomates pera picados, loureiro, sal e pementa negra acabada de moer. Incorpora 50 ml de brandy e deixa que evapore o alcohol (15 minutos).

3. Saca o loureiro e tritura. Engade un cartón pequeno de nata para cociñar e 50 g de mostaza antiga. Remove ao lume uns instantes e sirve.

Cazadora para o Solombo

Tres recetas de salsas para tus platos de carne

Ingredientes

  • 1 solombo de porco.
  • 100 g de champiñóns.
  • 3 chalotas.
  • Aceite de oliva.
  • Sal.
  • Pementa negra.
  • 250 ml de viño tinto.
  • 20 g de azucre moreno.
  • 1 culleradiña de fariña.

Paso a paso

1. Pica en taquiños pequenos 100 g de champiñóns e 3 chalotas. Refoga a chalota con aceite de oliva. Uns 5 minutos despois, engade os champiñóns e salpementa.

2. Agrega 250 ml de viño tinto, 20 g de azucre moreno e 1 culleradiña de fariña. Deixa que evapore o alcohol (20 minutos) a lume suave.

3. Engade o zume do solombo e sirve (tritura antes se o prefires).

Améndoa e Porro para o Polo con recheo

Tres recetas de salsas para tus platos de carne.

Ingredientes

  • 1 polo con recheo. Dispoñible na Campaña de Nadal.
  • 1 porro.
  • 1 dente de allo.
  • ¼ de cebola doce.
  • Aceite de xirasol.
  • 250 ml de viño branco.
  • Romeu.
  • 50 g de améndoa en po.
  • Sal.
  • Pementa.
  • 50 g de améndoa en cubiños.

Paso a paso

1. Pela 1 porro, párteo en dúas metades ao longo e córtao. Pica 1 dente de allo e un cuarto de cebola doce. Refoga todo con aceite de xirasol.

2. Cando colla cor agrega 250 ml de viño branco. Reduce o alcohol (20 minutos).

3. Engade romeu, 50 g de améndoa en po e unha pouca auga. Salpementa. Remove 3 minutos e quita o romeu. Engade o zume da carne, 50 g de améndoa en cubiños e sirve.

Outras recomendacións

Suxerímosche outras dúas receitas de carne con salsas moi interesantes: Solombo ibérico ao cacao 99 % e Faceira ao Porto.

Se queres comodidade sen renunciar á calidade, recomendámosche ter Verduras conxeladas sempre á man.