Os mellores sazonadores e consellos de uso para condimentar os teus pratos de carne, peixe, pasta, pizza, aperitivos e paella.

Sazonadores para todo tipo de receitas

29 de maio de 2024

O uso de sazonadores é perfecto para condimentar calquera receita e darlle un toque especial e saboroso. Dispoñemos dunha ampla selección de sazonadores diferentes para cada tipo de receita e segundo o produto que utilices. Eleva os teus pratos a outro nivel cos nosos sazonadores e sigue as nosas receitas e os nosos consellos de uso para un resultado delicioso.

Tipos de sazonadores

Sazonadores de fajitas e burritos

Sazonadores de fajitas y burritos Mercadona

Para conseguir unhas boas fajitas e burritos tan só tes que sazonar os produtos que vas utilizar coa nosa mestura favorita. É moi sinxelo e o resultado é espectacular. Mostrámosche as receitas a continuación:

Receita de fajitas de polo (4 persoas)

1. Salpementa 300 g de polo e marca nunha tixola ampla cun fío de aceite polas dúas caras ata que doure, e reserva.

2. Corta en anacos 1 cebola e 200 g de pementos tricolor á xuliana. Refoga na mesma tixola que o polo a lume medio, sen deixar de remover.

3. Corta o polo en tiras e incorpora as verduras cando estean ben refogadas.

4. Engade o sobre de sazonador, mestura e cociña durante 3 minutos máis. Tápao durante 1 minuto.

5. Quenta as tortillas de trigo lixeiramente, bota 2 culleradas de salsa mexicana e o recheo de polo e envolve como unha fajita.

Burrito con carne picada (4 persoas)

1. Pica finamente ½ cebola e refógaa nunha tixola cun fío de aceite.

2. Incorpora 300 g de carne picada á tixola e doura sen deixar de remover.

3. Engade o sazonador de burritos, remove e incorpora un vaso de auga. Cociña uns 15 minutos e reserva.

4. Refoga o arroz basmati nunha tixola xunto ás fabas.

5. Corta en dados o tomate e mestura co arroz.

6. Quenta as tortillas polas dúas caras, pinta de guacamole e incorpora a carne no centro.

7. Esparexe o coandro picado e incorpora o arroz.

8. Forma o burrito enrolando a tortilla dende a base mentres cerramos os bordos sobre si mesmos ata que quede completamente enrolado.

9. Aperta ben e párteo pola metade para servir.

Sazonador cheese bacon

Sazonador cheese bacon Mercadona

O sazonador cheese bacon é ideal para utilizalo directamente nas túas patacas, aperitivos, carnes e salsas favoritas. Utilízao directamente sobre o produto que queres sazonar, dende unhas patacas cuarteirón ata a túa salsa favorita como a maionesa. Ademais, se queres gozar ao máximo do seu sabor agrega o sobre directamente sobre a túa bolsa de patacas fritas favoritas, remove o interior e están listas para picar.

Sazonador de pasta

Sazonador de pasta Mercadona

Mestura de especias e herbas coidadosamente seleccionadas para realzar o sabor das pastas e os teus pratos italianos. Na mellora de calidade que se lle aplicou recentemente apréciase mellor sabor, reducíuselle a intensidade do tomate e potenciouse o sabor e o aroma da alfábega e do ourego. Recomendámosche que probes o sazonador tamén en pizzas para convertelas nunha auténtica delicia.

Sazonador de polo e carne

Sazonador de pollo y carne Mercadona

Resalta os sabores das carnes de polo, porco ou tenreira e dálles un toque especial e apetitoso con este sazonador. Podes utilizalos tanto en carnes á grella, ao forno ou en guisos; os resultados son deliciosos en cada preparación. Deixámosche esta receita para sacarlle o máximo partido ao noso sazonador.

Arroz con polo (2 persoas)

1. Parte 1 peituga pola metade, esparexe co sazonador e o zume de 1 limón e mete un par de horas no frigorífico.

2. Seca a peituga con papel absorbente.

3. Cociña nunha prancha cun fío de aceite a temperatura media, que doure e que quede zumarenta no interior, e reserva

4. Corta finamente a parte verde de 3 cebolas tenras e refoga 1 minuto na mesma tixola que a peituga. Engade 2 vasiños de arroz basmati, remove e incorpora 4 culleradas de salsa de soia sen deixar de remover.

5. Sirve o arroz na base, o polo cortado en tiras por enriba, esparexe con sésamo tostado e coroa coa parte verde da cebola tenra cortada fina e sen cociñar.

Sazonadores con bolsa

Sazonadores con bolsa Mercadona

Se queres realizar pratos tanto de carne como de peixe co sabor dun bo sazonador e da forma máis cómoda, os sazonadores con bolsa son perfectos para ti.

Modo de uso

O uso é moi fácil e podes utilizalo tanto no forno como no microondas. En 3 pasos sinxelos tes un prato perfecto e moi saboroso.

Modo de uso Sazonadores con bolsa Mercadona

Sazonador allo e limón

Realza o sabor das túas preparacións de carne e peixe co sazonador de allo e limón. Consigue o equilibrio perfecto entre o intenso sabor do allo e a frescura do limón que lle achega un toque cítrico e exquisito. Prepárao con polo e patacas ao forno ou cunha dourada acompañada de verduras asadas.

Sazonador barbacoa

Consigue unha combinación equilibrada de especias e condimentos coidadosamente seleccionados para realzar o sabor das carnes á grella e consigue un sabor delicioso a barbacoa. Recomendamos como receita estrela as ás de polo.

Sazonador herbas provenzais

Engade un toque aromático e autenticamente mediterráneo ás túas elaboracións de carne co sazonador de herbas provenzais. Proba a combinación perfecta cunhas costelas de porco.

Sazonador para paella con azafrán

Sazonador para paella con azafrán Mercadona

O práctico envase do sazonador de paella permite dosificar a cantidade exacta segundo as túas preferencias para garantir o mellor resultado en cada un dos teus pratos. De forma moi sinxela poderás preparar unha deliciosa paella valenciana con poucos ingredientes.

Modo de uso

1. Antes de incorporar o arroz, bota na paelleira o contido dun sobre por cada 6 racións de paella.

2. Non engadas ningunha outra especia, só tes que rectificar de sal segundo vos guste.

Outras recomendacións

Se che gustan os aderezos e as salsas, proba a variedade de sabores irresistibles que temos para dipear.

Se queres pratos xa listos para consumir, proba o noso polo enteiro e en anacos con sabor da casa.