Gústache o Porco agridoce? Este prato tan popular da cociña china combina sabores doces e ácidos nunha mestura maxistral. Precisamente, o seu éxito nos restaurantes chinos de todo o mundo débese a ese irresistible encontro de sabores e á súa atractiva presentación.
Hoxe en día, o porco agridoce transcendeu as fronteiras e adaptouse a diferentes culturas e padais. Por iso, pódense encontrar diferentes versións desta receita en todo o mundo. Unha verdadeira fusión gastronómica que deleita aos amantes da cociña internacional.
Presentámosche a nosa versión especial deste clásico, para que poidas recrealo na túa propia casa, queres coñecela?
Paso a paso para preparar a nosa receita de Porco agridoce
Ingredientes para 2 persoas
- 200 g de solombo de porco.
- Sal.
- 1 culleradiña de pementa branca.
- 3 culleradas de salsa de soia.
- 1 cullerada de viño branco.
- 1 ovo.
- 50 g de fariña de trigo.
- 50 g de fariña fina de millo.
- Aceite de xirasol.
- 120 ml de salsa agridoce.
- Sementes de sésamo.
- Arroz basmati.
Paso a paso
1. Corta o solombo en tiras homoxéneas de 5 ou 6 centímetros de lonxitude.
2. Mariña a carne 30 minutos na neveira xunto a un chisco de sal, pementa branca, 1 cullerada de salsa de soia, o viño branco e o ovo. Mestura.
3. Mestura a fariña de trigo e a fariña de millo e reboza ben as tiras de solombo nelas.
4. Frite as tiras de solombo 5 ou 6 minutos en aceite de xirasol e resérvaas sobre papel absorbente cando estean ben douradas.
5. Noutra tixola, engade 1 cullerada de salsa de soia e a salsa agridoce.
6. Agrega a carne rebozada e mestura o conxunto, dándolle voltas e refogando ata que se impregne ben da salsa.
7. Sirve no prato xunto a arroz branco e remata con sésamo tostado por enriba.
Outras recomendacións
Se che gustan as receitas de inspiración oriental, ensinámosche a preparar un Satay de tofu con verduras e un Tataki de Salmón.