Te enseñamos a preparar Cerdo agridulce, la tradicional receta china famosa en todo el mundo.

Receita de Porco agridoce, o icónico prato chino

22 de xaneiro de 2024

Gústache o Porco agridoce? Este prato tan popular da cociña china combina sabores doces e ácidos nunha mestura maxistral. Precisamente, o seu éxito nos restaurantes chinos de todo o mundo débese a ese irresistible encontro de sabores e á súa atractiva presentación.

Hoxe en día, o porco agridoce transcendeu as fronteiras e adaptouse a diferentes culturas e padais. Por iso, pódense encontrar diferentes versións desta receita en todo o mundo. Unha verdadeira fusión gastronómica que deleita aos amantes da cociña internacional.

Presentámosche a nosa versión especial deste clásico, para que poidas recrealo na túa propia casa, queres coñecela?

Paso a paso para preparar a nosa receita de Porco agridoce

Ingredientes para 2 persoas

  • 200 g de solombo de porco.
  • Sal.
  • 1 culleradiña de pementa branca.
  • 2 culleradas de salsa de soia.
  • 1 cullerada de viño branco.
  • 1 ovo.
  • 50 g de fariña de trigo.
  • 50 g de fariña fina de millo.
  • Aceite de xirasol.
  • 120 ml de salsa agridoce.
  • Sementes de sésamo.
  • Arroz basmati.

Paso a paso

1. Corta o solombo en tiras homoxéneas de 5 ou 6 centímetros de lonxitude.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

2. Mariña a carne 30 minutos na neveira xunto a un chisco de sal, pementa branca, 1 cullerada de salsa de soia, o viño branco e o ovo. Mestura.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

3. Mestura a fariña de trigo e a fariña de millo e reboza ben as tiras de solombo nelas.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

4. Frite as tiras de solombo 5 ou 6 minutos en aceite de xirasol e resérvaas sobre papel absorbente cando estean ben douradas.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

5. Noutra tixola, engade 1 cullerada de salsa de soia e a salsa agridoce.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

6. Agrega a carne rebozada e mestura o conxunto, dándolle voltas e refogando ata que se impregne ben da salsa.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

7. Sirve no prato xunto a arroz branco e remata con sésamo tostado por enriba.

El icónico plato chino cerdo agridulce.

Outras recomendacións

Se che gustan as receitas de inspiración oriental, ensinámosche a preparar un Satay de tofu con verduras e un Tataki de Salmón.