pavita al horno

Receita de Pava ao forno con cremoso de pataca, cogomelos e tomiño

26 de outubro de 2023

A pava, coa súa carne tenra e o seu sabor delicado, é unha das opcións más populares das celebración de Nadal. Presentámosche un prato gourmet, que, aínda que pode parecer sacado dun restaurante de alta cociña, é moi fácil de cociñar.

O resultado final é un auténtico festín que entusiasmará aos teus invitados. Así que ata o mandil e sigue as nosas indicacións para gozar desta experiencia gastronómica.

Sigue o paso a paso da nosa Receita de Pava ao forno con cremoso de pataca, cogomelos e tomiño

Ingredientes

  • 1 pava. Dispoñible na Campaña de Nadal.
  • 1 kg de patacas.
  • 1 laranxa.
  • 1 limón.
  • 3 dentes de allo.
  • Abelás tostadas.
  • Manteiga.
  • 250 g de refogado de cogomelos.
  • Aceite de oliva.
  • Sal.
  • Pementa negra.
  • Tomiño.

Paso a paso

1. Elabora unha salsa con 200 g de manteiga, o zume dunha laranxa e a súa reladura. Unta a pava coa salsa.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

2. Asa a pava como mínimo unha hora e media a 180 ºC, dándolle a volta.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

3. Pela e coce as patacas. Unha vez cocidas, pásaas polo pasador de puré –ou tritura cun garfo– cunha pouca manteiga, sal e pementa. Rela unha pouca codia de limón.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

4. Refoga os cogomelos con allo picado e tomiño. Agrega ao puré de pataca. Mestura todo ben ata obter un cremoso.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

Receta de Pavita al horno con cremoso de patata, setas y tomillo.

5. Sirve a pava acompañada do cremoso de cogomelos esparexendo as abelás picadas por enriba.

Consello do xefe de cociña: durante o seu asado, a pava debe estar sempre hidratada co seu propio zume ou, se é necesario, cunha pouca auga.

Outras recomendacións

Outra boa opción para un menú de Nadal de carne pode ser esta Receita de Solombo ibérico ao cacao.

Para crear o mellor ambiente, suxerímosche as nosas Candeas perfumadas en vaso de cristal.