Paletilla de cordero.

Receita de Pa de cordeiro asada con patacas, castañas, tomate seco, tomiño e viño branco

26 de outubro de 2023

O cordeiro ao forno é un clásico habitual do Nadal. Queres coñecer a receita de pa de cordeiro que sempre triunfa nas ocasións máis especiais?

Ideal para unha comida ou cea de Nadal, é un prato fácil de preparar, aínda que leva o seu tempo de forno para que quede no seu punto. Así que vai quentando o forno e prepárate para gozar dos sabores auténticos.

Sigue o paso a paso da nosa Receita de Pa de cordeiro asada con patacas, castañas, tomate seco, tomiño e viño branco

Ingredientes

  • 1 pa de cordeiro.
  • 300 g de patacas.
  • ½ vaso de viño branco.
  • Allo.
  • 150 g de castañas peladas.
  • 50 g de tomates secos.
  • Aceite de oliva.
  • Sal.
  • Pementa negra.
  • Tomiño.

Paso a paso

1. Pela e corta as patacas en rodas e deposítaas nunha bandexa de forno.

2. Engade os tomates secos, as castañas peladas e o sal. Moe pementa negra, dálles un corte pola metade aos dentes de allo con pel e agrégaos. Incorpora o aceite de oliva, o viño branco e un pouco tomiño.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

3. Salpementa a pa e pona na placa do forno unha vez quente a 180 ºC. Asa a carne xunto coas verduras.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

4. Vai regando a carne co seu propio zume e se fose necesario engade unha pouca auga.

Receta de Paletilla de cordero asada con patatas, castañas, tomate seco, tomillo y vino blanco.

5. O tempo de cocción será duns 90 minutos, aproximadamente.

Consello do xefe de cociña: unta cun dente de allo toda a pa antes de cociñala.

Outras recomendacións

Se che gustan as receitas de carne, propoñémosche esta suculenta Faceira ao porto.

Un consello para despois das festas: aprende a cociñar con sobras de Nadal.