Uso de cookies

Empregamos "cookies" propias e de terceiros para elaborar o sitio. Se continuares a navegar debes aceptar o seu uso

Máis información e política de cookies.

Suxerímosche catro salsas deliciosas para acompañar as túas grelladas do verán.

Receita 4 Salsas para a túa Grellada

08 de xullo de 2019

O verán é unha época perfecta para organizar unha comida divertida e ao aire libre coa túa familia ou cos teus amigos. Se estás pensando en facer algunha grellada este verán, remata a súa preparación cunha boa selección de salsas que fagan as delicias de todos os comensais.

Suxerímosche combinar as verduras con crocante de abelás, salsa de plátano e curry, vinagreta de lima, tomiño e piñóns ou salsa de iogur. Catro salsas moi apetecibles que achegarán o toque orixinal e irresistible á túa grellada.

Sigue o vídeo da Receita 4 Salsas para a túa grellada

Ingredientes para 4/8 persoas:

Para a Salsa Crocante de Abelás

  • 50 g de pan integral
  • 50 g de abelás tostadas
  • Medio dente de allo

Para a Salsa de Plátano e Curry

  • 150 g de queixo light
  • 15 g de perexil fresco
  • 2 plátanos
  • Curry segundo o gusto
  • Gotas de lima
  • Sal

Para a Salsa de iogur

  • 2 iogures gregos
  • 1 cogombro
  • Mestura de pementas
  • Aceite
  • Sal

Para a Vinagreta de Lima, Tomiño e Piñóns

  • 2 limas
  • 15 g de tomiño seco
  • 50 g de piñóns ibéricos
  • Aceite

Para a grellada

  • Pernís de polo desosados
  • Medallóns de solombo de porco mariñado
  • Hamburguesas de polo de campo
  • Longaínzas de polo
  • Pemento vermello
  • Tomate pera
  • Cenorias
  • Brotes de leituga
  • Berenxena
  • Aceite
  • Sal
  • Carbón vexetal
  • Espetos de madeira
  • Pastillas de acendido

Paso a paso:

Sigue a continuación o paso a paso desta deliciosa receita, con todos os detalles.

Para a Salsa crocante de abelás

1. Nun batedor engadir o pan, o allo e as abelás.

Paso 1 Salsas Barbacoa

Paso 2 Salsas Barbacoa

Paso 3 Salsas Barbacoa

2. Triturar.

Paso 4 Salsas Barbacoa

Para a Salsa de Plátano e Curry

1. Nun batedor engadir o queixo, os plátanos, a lima, o perexil, o curry e o sal.

Paso 5 Salsas Barbacoa

Paso 6 Salsas Barbacoa

Paso 7 Salsas Barbacoa

Paso 8 Salsas Barbacoa

Paso 9 Salsas Barbacoa

2. Bater ata conseguir unha salsa homoxénea.

Paso 10 Salsas Barbacoa

Para a Salsa de Iogur

1. Cortar o cogombro en dados.

Paso 11 Salsas Barbacoa

2. Engadir a un recipiente con iogur.

Paso 12 Salsas Barbacoa

3. Engadir pementa, sal e aceite.

Paso 13 Salsas Barbacoa

Paso 14 Salsas Barbacoa

4. Mesturar.

Paso 15 Salsas Barbacoa

Para a vinagreta de lima, tomiño e piñóns

1. Dourar os piñóns.

Paso 16 Salsas Barbacoa

2. Engadir a un recipiente con aceite.

Paso 17 Salsas Barbacoa

3. Incorporar o tomiño, a lima e mesturar.

Paso 18 Salsas Barbacoa

Paso 19 Salsas Barbacoa

Para a grellada

1. Acender a grella e asar as verduras.

Paso 20 Salsas Barbacoa

2. Engadir o Crocante de Abelás aos tomates.

Paso 21 Salsas Barbacoa

3. Engadir aos brotes a salsa de Plátano e Curry.

Paso 22 Salsas Barbacoa

4. Pelar a berenxena e incorporar a salsa de Iogur.

 Paso 23 Salsas Barbacoa

Paso 24 Salsas Barbacoa

5. Aliñar a cenorias e os pementos coa Vinagreta de Piñóns

Paso 25 Salsas Barbacoa

Paso 26 Salsas Barbacoa

6. Salgar o solombo e o polo​

Paso 27 Salsas Barbacoa

7. Facer espetos coas longaínzas

Paso 28 Salsas Barbacoa

8. Asar a carne ata conseguir o punto óptimo.

Paso 29 Salsas Barbacoa

Paso 30 Salsas Barbacoa

9. Servir coas verduras e coas salsas.

Paso 31 Salsas Barbacoa

Outras recomendacións

Que tal uns xeados para despois da grellada? Os nosos Xeados Mini Bombón Galletas Cacao son unha verdadeira delicia.