A nosa Masa de empanada é un produto versátil que pode ser a base perfecta para suculentas preparacións. Como toda a nosa variedade de masas foi elaborada con fariña do propio muíño do provedor, seguindo a súa propia receita de fariña, seleccionando e mesturando os trigos máis adecuados, e sempre cos máximos estándares de calidade.
Pregúntaste que cociñar con ela? Necesitas unha pouca inspiración? Con esta masa podes elaborar a clásica empanada galega, de tamaño grande, ou reenchela de carne picada, de pisto ou como ti prefiras.
Tamén podes dividila en porcións para preparar unhas riquísimas empanadillas que sempre son un éxito. Como as que che presentamos na seguinte receita. Apetécenche?
Receita de empanadillas de atún, ovo e fritada con masa de empanada
Ingredientes
- 1 lámina de masa de empanada
- 1 brick de fritada
- 3 latas de atún en aceite de oliva
- 3 ovos cocidos
- 1 ovo batido
Paso a paso
1. Pica os ovos cocidos e incorpora o atún en aceite de oliva, a fritada e mestura.
2. Estende unha lámina de masa de empanada e amasa cun rolete para que se alongue un pouco.
3. Corta porcións circulares. Podes facelo coa axuda dos nosos recipientes redondos, teñen a medida ideal.
4. Xunta o sobrante e volve amasar co rolete para sacar máis pezas.
5. Reparte unha porción de recheo sobre cada círculo de masa.
6. Dóbraos sobre si mesmos, xuntando os bordos, e sélaos cun garfo.
7. Pinta con ovo batido e enforna ata que doure, co forno quentado previamente a 200 ºC e seguindo as instrucións do fabricante.
8. Sirve no prato e listo, a gozar!
Outras recomendacións
Se xa tes o forno a punto, apetéceche cociñar un delicioso Pastel de follado con porros e cogomelos?
Proba o sabor tradicional do noso Tomate receita artesá, sen glute e preparado con aceite de oliva.
Se buscas unha comida rápida e divertida, empeza pola nosa variada selección de Tortillas, piadinas e pan de pita para reenchelas cos sabores máis deliciosos.