O Nadal está a caer e con el as reunións con familiares e amigos. E que mellor que servir unha táboa de aperitivos como entrante de Nadal. Non se pode empezar mellor!
Vistosa, apetecible e fácil de preparar, unha táboa de aperitivos ben variada achega diferentes sabores e texturas. É ideal para compartir. Se queres coñecer as nosas propostas, sigue lendo!
Táboas para servir como aperitivo este Nadal
A continuación, suxerímosche os ingredientes para montar 3 táboas de aperitivos ben diferentes, con personalidade propia cada unha delas. Moi variadas e apetecibles.
Táboa de queixos e especialidades
- Queixo Gorgonzola: é un tipo de queixo azul cunha textura cremosa de sabor intenso feito con leite de vaca.
- Queixo Vello Tostado: un queixo forte en aroma e sabor, debido ao seu longo proceso de maduración. Elaborado con leite de vaca, ovella e cabra.
- Queixo Camembert con Trufa: queixo brando e cremoso, con labras de trufa.
- Roliño de queixo de Cabra con Améndoas e Mel: queixo de cabra cuberto con améndoas picadas e mel.
- Queixo Brie con Arandos: Brie con recheo de queixo fresco e arandos vermellos.
- Queixo Crema Brie-Trufa: textura cremosa, ideal para acompañalo cuns picos campeiros.
- Caprichos de Queixo con Marmelo: queixo suave con recheo de de marmelo. Contén 8 unidades.
- Paté fresco con Trufa e Arandos: paté fresco cun toque de trufa e arandos.
- Bocadiños de Papaia: bocadiños de queixo con recheo de marmelada de papaia e recubertos con anaquiños de papaia. Contén 12 unidades.
- Vermú reserva: ideal para abrir o apetito. Pódese consumir só ou para acompañar aperitivos. Toques de madeira e especias que se suavizan coa frescura das herbas naturais do bosque. Moi ben equilibrado e con gran persistencia na boca. Sabor complexo e con carácter.
Outros produtos para acompañar esta táboa:
- Picos campeiros
- Pan tostado con pasas
- Noz natural
- Dátiles sen óso
Táboa de embutidos ibéricos
- Xamón de Ceba Ibérico: unha estrela nas táboas cárnicas, de exquisito sabor e textura zumarenta.
- Salchichón de Ceba Ibérico: un clásico da nosa gastronomía que non pode faltar na túa táboa.
- Chourizo de Ceba Ibérico: outro ingrediente imprescindible en toda táboa de embutidos.
- Lombo de Ceba Ibérico: produto saudable coa graxa xusta e o corte perfecto.
- Dátiles con Beicon: delicioso aperitivo cun contraste entre sabor doce e salgado.
- Viño Tinto Arteso Crianza: presenta aromas a froita madura e tostados. En boca é potente, redondo e equilibrado. Perfecto para acompañar asados, guisados, embutidos, patés e queixos.
Outros produtos para acompañar esta táboa:
- Picos campeiros
- Améndoas sen Pel
- Pasas Sultás
Táboa de aperitivos
- Salmón afumado: liscos moi finos de salmón afumado.
- Queixo Vello: ideal para aqueles aos que lles gustan os queixos con aromas e sabores fortes e intensos.
- Delicias de Queixo: aperitivo composto por 8 caprichos de pemento asado, 5 bocadiños de crocante e 4 bocadiños con complementos de piña.
- Queixo Crema Vello Tostado: crema elaborada a partir de Queixo Vello Tostado, mantendo o seu sabor cunha textura cremosa.
- Bloque de Foie-gras de Pato: fígado graxo de pato. Sabor intenso e textura compacta. Ideal para servir en liscos ou para cociñar.
- Roliño de Piña e Améndoas: queixo de cabra recuberto de anaquiños de améndoas con mel e recheo con labras de piña.
- Crema para untar de Surimi: untable de surimi perfecto para combinar con pan ou picos.
- Viño Branco El Pescaíto: ideal para saborear con peixes, mariscos ou queixos. Presenta unha destacada cor amarela pálida con reflexos verdosos, limpo, brillante e transparente. No nariz é afroitado, cun carácter cítrico e floral. Na boca é equilibrado, fresco, amable e fácil de beber.
Outros produtos para acompañar esta táboa:
- Minitortaletas
- Améndoas sen Pel
- Pistacho Natural sen Casca
- Orellóns de Albaricoque
Outras recomendacións
E para rematar o xantar ou a cea de Nadal, a nosa selección de Doces de Nadal.
Nestas datas prepáranse moitas comidas e non convén desperdiciar alimentos. Así que toma nota destas ideas para aproveitar mellor as sobras de carnes, asados, peixes, legumes, verduras, lácteos, produtos de bolería, etc.