Coñeces o Seitán? Forma parte da túa dieta? Elaborado a base de glute de trigo, é ideal para persoas veganas ou que busquen unha alternativa proteica de orixe vexetal
Ademais de ser rico en proteínas (24 g de proteína por cada 100 g) é un produto baixo en graxas (1,8 g por cada 100) e en hidratos de carbono (2,9 por cada 100 g). O seu uso na cociña pode ser do máis variado: guisado, frito, en espetos, rebozado, nunha boloñesa… etc.
Como coñecemos todo o seu potencial e sabemos que ten grande aceptación entre os nosos clientes, melloramos a súa calidade.
En que consistiu a mellora de calidade do noso Seitán?
Basicamente perfeccionamos este produto en dous sentidos:
- Creamos unha nova receita que mellora o seu sabor.
- Conseguimos unha textura máis zumarenta e versátil.
Mantemento
- Débese manter entre 2 ºC e 8 ºC. Unha vez aberto hai que conservalo cerrado e refrixerado e consumilo antes de 3 días.
- Tamaño de 200 g por paquete.
Como che gusta máis o Seitán?
Como avanzamos, trátase dun produto moi versátil: as posibilidades da cociña do Seitán son case inesgotables. Podes tomalo en forma de láminas á prancha, cortado en dados, estufado, picado como nunha salsa boloñesa… incluso podes aromatizalo con pemento e allo para que se asemelle ao sabor do chourizo.
Combina moi ben con verduras e pasta. Dende o punto de vista nutricional, é moi recomendable acompañalo con legumes, xa que o conxunto achega un patrón de aminoácidos esenciais máis completo.
A continuación, suxerímosche tres exquisitas ideas de consumo. Seguro que tes a túa forma de preparalo favorita!
-
Prepara uns deliciosos noodles con Seitán. Unha receita nutritiva, exótica, sinxela e rápida de preparar, moi atractiva!
- Un Seitán ao curry acompañado dunha gornición de arroz branco é outro deses praceres que non podes perder, ademais de ser un prato moi completo.
- Cocíñao en tiras ou esmigallado, tipo pulled. Desta forma tan apetitosa, podes preparar un sándwich diferente ou enriquecer calquera prato.
Outras recomendacións
Se buscas outras alternativas de proteína vexetal, descubre todas as posibilidades da soia texturizada ou do Tofu.