Masa de Hojaldre Sin Gluten de Mercadona

Masa follada sen glute, descubre estas deliciosas receitas

16 de maio de 2024

Goza preparando as receitas máis saborosas coa nosa masa follada sen glute.

O proceso de elaboración fai que a súa textura sexa máis crocante e iso diferénciaa doutras masas para cociñar. Ademais, a masa follada sen glute mantén as mesmas propiedades que a masa follada común tanto na súa maneira de cociñar como no seu resultado final. Se es dos que lles gusta a masa follada para elaborar receitas, sigue os pasos que che mostramos a continuación.

Follado de pera, canela e noz

Hojaldre de pera, canela y nuez Mercadona

Ingredientes:

  • 2 paquetes de masa follada sen glute
  • 1 ovo batido
  • Canela en po segundo guste
  • 3 culleradas de noces picadas grosas
  • Iogur grego segundo guste

Para a crema:

  • 150 g de leite enteiro
  • 1 rama de canela
  • 2 xemas de ovos M
    2 culleradas de azucre
  • 1 cullerada de maicena
  • 1 cullerada de té de manteiga

Para as peras:

  • 65 g de azucre amarelo
  • 2 culleradas de manteiga
  • 1 chisco de sal
  • 2 peras

Cocinando Hojaldre de pera, canela y nuez Mercadona

1. Para a crema, quenta o leite cunha rama de canela nun cazo ata que ferva.

Nun cunco, mestura as xemas de ovo co azucre e a maicena. Retira a rama de canela e bota o leite quente por enriba, removendo continuamente. Volve poñer a mestura ao lume, removendo continuamente, ata que espese. Engade a manteiga e mestura. Reserva.

Paso 1 para la receta  Hojaldre de pera, canela y nuez Mercadona

2. Para as peras, pon o azucre, a manteiga e o sal nunha tixola e quenta a lume medio-alto. Corta as peras en cuartos e cada cuarto en 3-4 liscos e ponas na tixola. Cocíñaas en azucre ata que estean douradas.

Paso 2 para la receta de Hojaldre de pera, canela y nuez Mercadona

3. Corta 8 cadrados de follado, pica lixeiramente cun garfo e pinta os bordos da masa co ovo batido. Estende a crema de canela no centro e esparexe unha pouca canela en po. Coloca enriba os liscos de pera e un pouco almibre.

Esparexe as noces e méteos no forno, quentado previamente a 180 ºC, durante 20 minutos.

Retira, sirve con iogur grego e decora con follas de menta.

Follado de xamón, espárragos e parmesano

Hojaldre de jamón, espárragos y parmesano Mercadona

Ingredientes:

  • 80 g de queixo crema
  • Pementa negra segundo guste
  • Reladura da casca de ½ limón
  • 1 cullerada de té de ourego
  • 60 g de queixo «da ilha» (das Azores)
  • 2 paquetes de masa follada sen glute
  • 8 liscos de xamón
  • 24 espárragos
  • 1 ovo batido
  • Sementes de sésamo segundo guste

Paso 1 Hojaldre de jamón, espárragos y parmesano Mercadona

1. Nun cunco pequeno, mestura o queixo crema coa pementa, a reladura de limón, o ourego e a metade do queixo relado.

Paso 2 Hojaldre de jamón, espárragos y parmesano Mercadona

2. Corta 8 cadrados de follado, pica lixeiramente cun garfo e estende a mestura de queixo por enriba.

Paso 3 de la receta Hojaldre de jamón, espárragos y parmesano Mercadona

3. Coloca un lisco de xamón e 3 espárragos en cada cadrado.

Paso 4 de la receta Hojaldre de jamón, espárragos y parmesano Mercadona

4. Dobra dúas esquinas do cadrado cara ao centro e cerra. Pinta a superficie da masa co ovo batido e esparexe as sementes de sésamo.

Méteos no forno, quentado previamente a 180 ºC, durante 20 minutos.

Convértete nun auténtico xefe de cociña e prepara estas receitas sen glute, fáciles e saborosas, doces e salgadas, para todos os gustos.

Outras recomendacións

Sabías que na nosa web hai varias receitas ideais para persoas intolerantes ao glute? Próbaas!