Suxerímosche distintas opcións para que leves o leitón á túa mesa este Nadal.

Leitóns de Mercadona

26 de outubro de 2023

Dispoñible na Campaña de Nadal

O Leitón é un dos pratos estrela do Nadal, non só en España, tamén noutros lugares do mundo. Este prato tradicional nestas festas conquístache polo seu sabor excepcional. Destaca pola súa carne branca, tenra e zumarenta, e pola apetecible pel crocante que presenta tras o seu cociñado.

En Mercadona podes gozar deste prato típico en diferentes formas de cociñado, todas coa máxima calidade: se tes tempo de cociñar recomendámosche como preparalo para que quede no seu punto. Por outro lado, se necesitas unha solución máis rápida, podes optar por outras alternativas moi saborosas que non requiren tanto tempo na cociña, e incluso encargalo.

Sexa cal sexa a túa elección, invitámosche a descubrir este pracer culinario tan típico do Nadal.

Como podes consumir os leitóns de Mercadona?

Medio leitón conxelad

Medio cochinillo congelado Mercadona

Un acerto seguro á hora de preparar unha receita moi típica do Nadal. Normalmente, prepárase asado ao forno.

É un produto conxelado, e hai que ter en conta que o tempo de desconxelación é entre 24 e 36 horas.

A nosa suxestión é un Leitón asado con emulsión de orellóns.

Receita de Leitón asado con emulsión de orellóns

Ingredientes

  • ½ leitón.
  • 200 g de orellóns de albaricoque.
  • 1 vaíña de vainilla natural.
  • Aceite de oliva.
  • Sal.
  • Pementa negra.

Preparación

  • Pon os orellóns en remollo durante dúas horas.
  • Coloca o leitón nunha bandexa e salpeméntao.
  • Úntao con aceite.
  • Déixao repousar unhas dúas horas
  • Pica a pel.
  • Quenta o forno previamente a 160 ºC.
  • Asa durante 30-40 minutos por lado.
  • Asa outros 30 minutos polo lado da pel.
  • Rega con auga cada 30 minutos.
  • Saca do forno e tempera.
  • Escorre os orellóns e ponos nunha xerra ou nun recipiente adecuado.
  • Engade un pouco do zume do asado sobre eles.
  • Extrae as sementes da vaíña e engádellas aos orellóns.
  • Bate os orellóns co zume e coas sementes e pon a punto de sal.
  • Corta en racións e sirve.

Medio Leitón asado en Listo para Comer

Medio Cochinillo asado en Listo para Comer, por encargo en Mercadona

Este prato tan protagonista nas ceas do Nadal, elabórase coidadosamente ata que a súa pel se volve dourada e crocante, creando unha capa externa que contrasta perfectamente coa substancia da carne do seu interior.

Este contraste de texturas é a característica máis emblemática deste prato.

Acompañarémolo de Patacas panadeira e ceboliñas confeitadas que potencian o sabor deste medio leitón.

Leitón asado no lineal de pratos preparados (en tendas onde non hai Listo para Comer)

Cochinillo lechal asado en lineal de platos preparados (en tiendas donde no hay Listo para Comer) Mercadona

Moi fácil e rápido de preparar, estará listo en 45-50 minutos.

Modo de preparación

1. Saca do frigorífico, abre o envase e coloca a peza de leitón nunha bandexa apta para forno 30 minutos antes de meter no forno.

2. Quenta previamente o forno 15 minutos.

3. Quenta no forno coa pel cara a arriba 45-50 minutos a 220 ºC.

4. Comproba cun garfo en varias zonas que a pel estea crocante. Se non é así, déixao no forno uns minutos máis.

Outras recomendacións

Este Nadal, prepara as Táboas de chacinería máis variadas e saborosas.

Na nosa sección de receitas podes encontrar outras opcións de carne, coma esta Receita de faceira ao Porto.

Completa a cea do Nadal coa nosa selección de Turróns.