Consumir verduras é absolutamente fundamental no noso día a día. En Mercadona ofrecémosche distintas opcións, unha delas as verduras conxeladas, que manteñen a calidade dos seus nutrientes e conservan o seu sabor natural, textura, aroma e cor.
Ter estes produtos no conxelador, sempre á man, axúdache a organizar a túa alimentación diaria e dáche máis soltura á hora de cociñar.
Queres coñecer como realizamos os nosos procesos de elaboración de Verdura conxelada? Explicámoscho con detalle:
Paso a paso do proceso de fabricación da nosa verdura conxelada
Durante a tempada de recolección recóllese e conxélase a cantidade adecuada para todo o ano.
Coidamos cada detalle do proceso, dende o cultivo, seleccionando as mellores sementes e o mellor campo para o produto, ata a recollida, asegurando que as verduras alcanzan o seu momento óptimo de maduración.
Unha vez recollidas, para asegurar a calidade do produto, transportámolas o máis rápido posible e iniciamos o proceso de ultraconxelación.
Cando chegan á fábrica límpanse en fresco para retirar a terra e os restos de sucidade.
Unha vez limpas, sométense a un proceso de escaldado para garantir as súas propiedades en canto a sabor, olor, cor e textura.
Posteriormente, son arrefriadas para deter o proceso de cocción.
A continuación, chega o momento da ultraconxelación, que se fai co produto en constante movemento, de forma individual e a 40 º baixo cero. Isto permite que o frío chegue de forma moi rápida ao núcleo do produto, mantendo así todas as propiedades organolépticas e nutricionais intactas.
Para garantir a seguridade alimentaria realizamos controis de Calidade ao longo de todo o proceso. Por exemplo, antes do envasado, as máquinas de selección láser realizan un control de detección de corpos estraños.
O envasado en bolsas realízase segundo a demanda do mercado. Almacénanse en grandes cámaras intelixentes e totalmente automatizadas, a temperaturas moi baixas, garantindo sempre a cadea de frío.
Grazas a estas avanzadas técnicas, podes gozar dunha ampla gama de verduras conxeladas de alta calidade, frescas e saudables, que manteñen as súas propiedades nutricionais durante todo o ano.
Características das nosas Verduras conxeladas
Moi versátiles: estes ingredientes permítenche facer unha gran variedade de preparacións diferentes, achegando equilibrio aos teus pratos. Purés, caldos, arroces, pastas, gornicións, ensalada rusa, pistos, escalivadas, gaspacho, etc.
Maior comodidade: nada máis cómodo que almacenar o produto no conxelador e poder darlle uso cando o necesites. Desta forma, aforras o tempo de pelar e picar os ingredientes.
Excelente conservación: mantéñense en bo estado durante moito tempo. Ademais, moitos dos nosos produtos de verdura conxelada inclúen un peche ZIP que facilita unha conservación óptima.
Frescas e saudables: a nosa verdura conxelada é igualmente saudable. Grazas a todos os procesos de calidade que realizamos, garantimos a frescura do produto, o seu sabor, propiedades organolépticas e beneficios.
Outras recomendacións
Para conservar todo tipo de produtos podes contar coas nosas bolsas zip de conxelación. Encontra aquí toda a información e algúns trucos infalibles.