Kale cabecera

O kale chega a Mercadona

21 de novembro de 2016

 

Kale

  • O kale, coia ou verza é un vexetal saboroso, moi versátil e repleto de propiedades.
  • O kale de Mercadona é un vexetal de orixe nacional que se cultiva en campos de Murcia e as Canarias.

O kale, tamén coñecido como coia ou verza, incorporouse aos andeis de Mercadona. Todos aqueles que queiran gozar das propiedades deste vexetal poden adquirilo na sección de froita e vexetais de calquera establecemento da cadea en formato bolsa de 200 gramos, xa cortado e lavado, listo para consumir.

O kale está pasando a formar parte das dietas de moitas persoas grazas á gran cantidade de beneficios que o seu consumo lle proporciona ao noso organismo. Un dos máis destacados é o volume de calcio que contén. Tamén é un alimento rico en ferro. Por este motivo, é un alimento ideal para introducir nas dietas vexetarianas e veganas ou simplemente para aqueles que queren coidarse acotío.

Do mesmo xeito, o kale é unha fonte de vitaminas. A Vitamina C ten propiedades antioxidantes e contribúe ao bo funcionamento do sistema inmunitario. Por outra parte, o seu contido en Vitamina A contribúe ao mantemento das mucosas, pel e visión en boas condicións. O kale tamén contén Vitamina K, que contribúe á coagulación sanguínea normal e ao mantemento dos ósos en boas condicións. Ademais, achega fibra ao organismo e trátase dun alimento con só 49 calorías por cada 100 gramos.

Por todo isto, debe formar parte dunha dieta variada e equilibrada e dun estilo de vida saudable.

O kale de Mercadona é un vexetal de orixe nacional xa que se cultiva en campos de Murcia e as Canarias, e procésano os interfornecedores Verdifresh e Mesturados Canarios.

Recomendacións de consumo

As follas de kale teñen un sabor máis intenso que outros alimentos similares como o brócoli, a coliflor ou o repolo, por iso pódese preparar de múltiples xeitos, aproveitando ao máximo o seu sabor. Son ideais para integralos en cru nas saladas e na preparación de licuados. Do mesmo xeito, pódense cociñar ao forno ou utilizalos en guisos.

Para aqueles que procuren un sabor máis suave, abonda con lavar e masaxear as follas.

Recoméndase consumir a medida dunha taza e media de kale dúas veces por semana.

 Receitas con Kale de Mercadona

As follas de kale pódense comer soas, en saladas, fervidas, nalgúns guisos, ao forno, cun toque de pementa de Caiena ou aceite de oliva, deshidratadas, en batidos verdes, en sándwichs e wraps… Velaquí algunhas suxerencias:

Receitas con kale