É un tipo de pan italiano, aderezado con queixo, romeu e tomiño. O seu uso é moi versátil, pódese utilizar tanto como acompañante para reencher (xamón curado, salmón, patés, sobrasadas...), ou como base de ingredientes.
Vén cun práctico formato bipaquete, perfecto para compartir ou consumir só a metade.
Como se prepara?
- Quenta previamente o forno a 220 ºC durante 8 minutos.
- Retira o envoltorio de plástico.
- Coloca a Focaccia na reixa do forno a media altura.
- Cócea entre 3 e 5 minutos aproximadamente.
- Deixa repousar uns segundos.
- Córtaa con coitelo de serra.
- Recomendable consumila semiquente.
Suxestións de preparación
Focaccia con mozzarella
1. Prepara a Focaccia seguindo as instrucións do fabricante.
2. Ábrea pola metade e coloca sobre a base unha cama de eiruga, un par de rodas de mozzarella e tomates secos segundo vos guste.
3. Salpementa lixeiramente e adereza cunhas gotas de aceite de oliva.
Focaccia con xamón cocido e pesto de pistacho
1. Prepara a Focaccia seguindo as instrucións do fabricante.
2. Nun vaso batedor, incorpora 60 g de pistachos, 60 g de queixo grana padano relado, aceite de oliva, a peladura e o zume dun limón e tritura ata que se forme unha pasta. Salpementa, engade 20 g de alfábega e tritura de novo, sen pasarse.
3. Abre a Focaccia á metade, coloca unha burrata aberta e adereza co pesto de pistachos.
4. Coloca un par de liscos de xamón cocido e salsea de novo lixeiramente.
Focaccia con grellada de verduras
1. Prepara a Focaccia seguindo as instrucións do fabricante.
2. Refoga 200 g de grellada de verduras conxeladas nunha tixola.
3. Abre a Focaccia pola metade, engade as verduras e salsea con abundante pesto.
Outras recomendacións
Descubre toda a nosa selección de Pizzas, están deliciosas!
Gústache o hummus? Elixe o teu favorito.
Coñeces a nosa selección de tortillas de patacas? Tes diferentes opcións.