Presentámosche a nosa deliciosa selección de mostazas: Clásica, Doce e Extra Doce, Dijon, á antiga, ao mel…

Descubre a nosa variedade de Mostazas

02 de xuño de 2023

Gústache acompañar os teus pratos con mostaza? Esta popular salsa presenta un amplo rexistro de usos e unha boa diversidade de sabores. Dependendo dos ingredientes utilizados, pode ser máis doce ou picante.

A maioría da xente consómea para condimentar hamburguesas, sándwichs, bocadillos de salchicha, etc., pero a súa utilización vai moito máis alá. Tamén é un ingrediente clave en diferentes receitas de salsas, adobos e mariñados.

En Mercadona poñemos á túa disposición varios tipos de mostaza, cada un co seu sabor e textura únicos. Ti cal prefires? Descubre a versatilidade das nosas mostazas e dálles un toque especial aos teus pratos favoritos.

Mostaza Clásica

A típica mostaza no seu sabor máis básico e coa súa característica cor amarela brillante.

Recentemente, melloramos o seu sabor e as súas características, coa redución do azucre da receita case na súa totalidade, pasando de 8,7 g/100 ml a 1 g/100 ml. Outra mellora de calidade na liña das que adoitamos realizar con distintos produtos.

Idea de consumo

Ingredientes para perritos calientes

A forma de consumo tradicional con esta mostaza é como compañeira inseparable duns Bocadillos de salchicha. Para preparar esta receita só necesitas tostar lixeiramente o pan para este tipo de bocadillo, quentar as salchichas (á prancha ou en auga fervendo) e servilas entre o pan con cebola frita e mostaza clásica.

Mostaza Dijon

Orixinaria de Francia, ten un sabor máis potente e picante que a mostaza clásica. Elabórase con sementes de mostaza e vinagre.

Idea de consumo

Ingredientes para Ensalada de tomate

Unha excelente opción é usala para darlle un toque máis forte ás túas ensaladas. Por exemplo, unha rica Ensalada de tomate. Corta os tomates e o cogombro e aderézao todo con sal, pementa, ourego, aceite e vinagre de Módena. Mestura iogur grego coa mostaza Dijon e adereza a ensalada xunto a uns carochos.

Mostaza á antiga

Está elaborada con sementes enteiras de mostaza, polo que presenta unha textura máis grosa e granulada. Ten un sabor máis suave que a mostaza Dijon.

Idea de consumo

Ingredientes para Pollo en salsa

É perfecta para cociñar un Polo en salsa. Doura nunha tixola as peitugas de polo salpementadas. Reserva e refoga na mesma tixola a cebola á xuliana fina. Engade 2 culleradas de mostaza á antiga, 1 vaso de viño branco e 400 ml de nata para cociñar. Corta as peitugas en tiras finas e engádeas á salsa cando empece a ferver. Cociña durante 10 minutos e sirve acompañado de patacas.

Mostaza á mel

Mestura de mostaza e mel, proporciónalle un sabor doce e suave aos pratos que acompaña.

Idea de consumo

Ingredientes para Bacalao con miel y mostaza

Especialmente indicada para ensaladas e peixes como este Bacallau con mel e mostaza. Cociña o bacallau nunha tixola con aceite e 2 dentes de allo. Noutro recipiente, mestura 3 culleradas de mostaza ao mel co zume dun pomelo. Cociña a lume lento ata que reduza. Sirve nunha bandexa os lombos de bacallau, verte a salsa de mostaza por enriba e adereza con pementa negra e perexil picado. Podes acompañalo con pataca, xudías redondas e cenorias baby.

Mostaza Extra Doce (Canarias)

A variedade máis doce das nosas mostazas.

Só podes encontrala nas nosas tendas das Illas Canarias.

Idea de consumo

Ingredientes para Papas locas

Esta mostaza combina á perfección coas Papas locas, típicas das Illas Canarias. Prepáraas con patacas de corte fino, carne mechada (só dispoñible en Canarias), xamón cocido e queixo relado e coróaas cun chorro de mostaza extradoce.

Outras recomendacións

Se che gusta aderezar os teus pratos con sabores auténticos, dámosche ideas para cociñar con salsas especiais: César, Barbacoa, Burger, Rancheira, Cuarteirón rústica...

Coñeces as nosas receitas con Salsas Ketchup para as túas noites de venres?

Proba as nosas Patacas Alioli, con sabor tradicional.