Gústache acompañar os teus pratos con mostaza? Esta popular salsa presenta un amplo rexistro de usos e unha boa diversidade de sabores. Dependendo dos ingredientes utilizados, pode ser máis doce ou picante.
A maioría da xente consómea para condimentar hamburguesas, sándwichs, bocadillos de salchicha, etc., pero a súa utilización vai moito máis alá. Tamén é un ingrediente clave en diferentes receitas de salsas, adobos e mariñados.
En Mercadona poñemos á túa disposición varios tipos de mostaza, cada un co seu sabor e textura únicos. Ti cal prefires? Descubre a versatilidade das nosas mostazas e dálles un toque especial aos teus pratos favoritos.
Mostaza Clásica
A típica mostaza no seu sabor máis básico e coa súa característica cor amarela brillante.
Recentemente, melloramos o seu sabor e as súas características, coa redución do azucre da receita case na súa totalidade, pasando de 8,7 g/100 ml a 1 g/100 ml. Outra mellora de calidade na liña das que adoitamos realizar con distintos produtos.
Idea de consumo
A forma de consumo tradicional con esta mostaza é como compañeira inseparable duns Bocadillos de salchicha. Para preparar esta receita só necesitas tostar lixeiramente o pan para este tipo de bocadillo, quentar as salchichas (á prancha ou en auga fervendo) e servilas entre o pan con cebola frita e mostaza clásica.
Mostaza Doce
Esta mostaza ten un sabor máis doce que a clásica. Tamén incorporamos melloras de calidade neste produto para conseguir un sabor doce máis intenso. Ademais, este sabor agora provén do mel, un adozante natural.
Dispoñible só na península e Balears.
Idea de consumo
O sabor desta mostaza é ideal para dipear cuns Solombos de polo rebozados. Só tes que mariñar o polo con zume de limón, comiño, curry, sal e pementa. Despois, pásaos por ovo batido, pan relado e parmesano, nesa orde. A continuación, fríteos ata que se douren. E xa estarán listos para dipear coa nosa mostaza doce.
Mostaza Dijon
Orixinaria de Francia, ten un sabor máis potente e picante que a mostaza clásica. Elabórase con sementes de mostaza e vinagre.
Idea de consumo
Unha excelente opción é usala para darlle un toque máis forte ás túas ensaladas. Por exemplo, unha rica Ensalada de tomate. Corta os tomates e o cogombro e aderézao todo con sal, pementa, ourego, aceite e vinagre de Módena. Mestura iogur grego coa mostaza Dijon e adereza a ensalada xunto a uns carochos.
Mostaza á antiga
Está elaborada con sementes enteiras de mostaza, polo que presenta unha textura máis grosa e granulada. Ten un sabor máis suave que a mostaza Dijon.
Idea de consumo
É perfecta para cociñar un Polo en salsa. Doura nunha tixola as peitugas de polo salpementadas. Reserva e refoga na mesma tixola a cebola á xuliana fina. Engade 2 culleradas de mostaza á antiga, 1 vaso de viño branco e 400 ml de nata para cociñar. Corta as peitugas en tiras finas e engádeas á salsa cando empece a ferver. Cociña durante 10 minutos e sirve acompañado de patacas.
Mostaza á mel
Mestura de mostaza e mel, proporciónalle un sabor doce e suave aos pratos que acompaña.
Idea de consumo
Especialmente indicada para ensaladas e peixes como este Bacallau con mel e mostaza. Cociña o bacallau nunha tixola con aceite e 2 dentes de allo. Noutro recipiente, mestura 3 culleradas de mostaza ao mel co zume dun pomelo. Cociña a lume lento ata que reduza. Sirve nunha bandexa os lombos de bacallau, verte a salsa de mostaza por enriba e adereza con pementa negra e perexil picado. Podes acompañalo con pataca, xudías redondas e cenorias baby.
Mostaza Extra Doce (Canarias)
A variedade máis doce das nosas mostazas.
Só podes encontrala nas nosas tendas das Illas Canarias.
Idea de consumo
Esta mostaza combina á perfección coas Papas locas, típicas das Illas Canarias. Prepáraas con patacas de corte fino, carne mechada (só dispoñible en Canarias), xamón cocido e queixo relado e coróaas cun chorro de mostaza extradoce.
Outras recomendacións
Se che gusta aderezar os teus pratos con sabores auténticos, dámosche ideas para cociñar con salsas especiais: César, Barbacoa, Burger, Rancheira, Cuarteirón rústica...
Coñeces as nosas receitas con Salsas Ketchup para as túas noites de venres?
Proba as nosas Patacas Alioli, con sabor tradicional.