O aceite de coco 100 % natural de Mercadona non pode faltar na túa cociña nin no teu ritual de beleza. Descubre todos os seus beneficios.

Aceite de coco: para cociñar e para o teu corpo

20 de septembro de 2022

O aceite de coco é un produto que se adapta a moitos usos. Podes utilizalo na cociña para fritir, aderezar, preparar doces e moitas outras receitas creativas. Tamén é ideal para hidratar a túa pel e darlle un aspecto máis suave.

Aceite 100 % de coco para as túas receitas

O Aceite de coco úsase cada vez máis en todo tipo de cociñas. É natural, 100 % procedente do coco e non contén glute.

Como usalo?

O aceite de coco virxe é moi versátil, polo que podes fritir e rebozar todo tipo de alimentos como peixes, carnes ou verduras, agregalo aos teus guisos favoritos, aos teus asados ou ás túas pastas. E tamén se usa en salteados para o wok e nalgúns tipos de curry.

O aceite de coco é recomendable como aderezo para ensaladas, achégalles un exótico toque tropical. Podes agregalo a cremas quentes para lograr un sabor diferenciador. Ou usalo incluso de aderezo cru en torradas para os teus almorzos ou as túas merendas.

Por último, non esquezas os seus múltiples usos en repostería. Este aceite 100 % natural de coco resiste moi ben as altas temperaturas, polo que será ideal para as túas receitas máis saborosas de repostería como tortas, biscoitos, galletas e moitas outras.

Receitas que podes elaborar con aceite de coco

Pancakes

Pancakes con aceite de coco de Mercadona

1. No vaso dunha licuadora hai que procesar 3 culleradas de avea moída, 1 culleradiña de lévedo en po, 1 ovo, 3 culleradas de iogur grego e 1 culleradiña de crema de cacahuete ata que quede unha mestura suave e sen grumos.

2. Quentamos 1 culleradiña de aceite de coco nunha tixola e poñemos un pouco da mestura. Cociñamos o pancake a lume medio e cando se empecen a facer burbullas na superficie dámoslle a volta e cociñamos 1 minuto máis. Facemos o mesmo con toda a mestura.

3. Servimos cos rodas de ½ plátano e 1 culleradiña de xarope de agave.

Observación: Podes gardalos na neveira ou no conxelador. Primeiro déixaos arrefriar a temperatura ambiente. Se os queres gardar na neveira simplemente méteos nun recipiente hermético, pero se os vas conxelar o ideal é poñer separadores entre cada un.

Pescada rebozada en sopa oriental

Merluza rebozada en sopa oriental con aceite de coco de Mercadona

Para o caldo:

1. Branquea 500 g de ósos de xamón dándolles unha fervedura en auga durante 5 minutos. Retira a auga e volve iniciar a cocción para preparar o caldo, deixando cocer os ósos de xamón xa branqueados xunto a 1 porro, 1 apio e 1 cebola doce durante 2 horas. Nunha pota de presión, cunha hora de cocción, listo. Coa e reserva.

Para a receita:

1. Refoga 2 dentes de allo en láminas e 2 cenorias cortadas en bastóns pequenos nun pouco aceite, nunha tixola ou pota ampla.

2. Cando comecen a dourar, engade 1 culleradiña de pemento. Remove e engade enseguida 150 ml de viño tinto. Deixa que ferva ata que evapore o alcohol.

3. Engade o caldo que preparamos e rela, enseguida, 5 g de xenxibre. Deixa que ferva todo uns 10 ou 15 minutos, ata que o caldo reduza á metade.

4. Incorpora 2 culleradas de salsa de soia e o zume de 1 limón.

5. Mentres, reboza en maicena 400 g de lombos de pescada. Retira o exceso e empapa nun ovo batido. Frite os lombos, volta e volta, en 50 g de aceite de coco. O aceite debe estar quente, pero non chegar a fumear. Reserva os lombos en papel absorbente.

6. Nun vaso con dous dedos de auga fría disolve ben unha culleradiña de maicena. Engade a mestura ao caldo, pouco a pouco e en pequenas cantidades, mentres removemos. O caldo debe espesar e quedar cunha textura sedosa.

7. Engade os lombos de pescada ao caldo para que terminen a cocción e se empapen ben dos zumes durante 5 minutos.

8. Sirve nun prato cunha base de caldo, os lombos enriba e abundante ceboliño acabado de picar.

Biscoito con coco e chocolate

Bizcocho con coco y chocolate con aceite de coco de Mercadona

1. Quenta o forno a 180 ºC. Nun cunco amplo, incorpora 4 ovos xunto a 100 g de azucre e bate enerxicamente ata que o azucre quede disolto.

2. Engade 150 ml de leite de coco e 100 ml de aceite de coco fundido previamente e mestura ata que se integren os ingredientes. Engade 75 g de coco relado e remove.

3. Coa axuda dun coador, baruta 150 g de fariña mesturada xunto a un chisco de sal e 12 g de lévedo en po. Incorpora no cunco e remove ata conseguir unha mestura sen grumos e homoxénea. Engade 15 g de gotas de chocolate á mestura.

4. Engraxa un molde con manteiga e un chisco de fariña esparexida. Incorpora a mestura do biscoito e coroa con outros 15 g de gotas de chocolate restantes.

5. Mete no forno a 180 ºC durante 30 minutos aproximadamente. Deixa arrefriar e desenmolda.

6. Decora con coco relado por enriba.

O aceite de coco como tratamento facial e corporal

El aceite de coco de Mercadona como tratamiento facial y corporal

O Aceite de Coco 100 % natural é un produto perfecto para a nosa pel, tanto do rostro como do resto do corpo. Podes usalo de forma cotiá e agregalo así aos teus tratamentos habituais de beleza e coidado persoal. A súa aplicación potenciará unha pel máis hidratada e suave.

Pode utilizarse tamén como hidratante capilar, achegará varios beneficios ao teu cabelo e un aroma exótico moi especial.

Como aplicalo?

Pódese utilizar no rostro e no corpo. Debes masaxear suavemente ata a súa absorción.

No cabelo debes aplicalo en boa cantidade para que quede húmido. Logo cubre o pelo cunha toalla ou gorro, de 40 a 60 minutos. Posteriormente, lávao con xampú, enxaugando con auga abundante ata conseguir un completo aclarado.

Outras recomendacións

Buscas un aceite de oliva virxe extra de categoría superior para aderezar os teus pratos? Proba o Casa Juncal, elaborado con olivas da variedade Picual de colleita temperá.

Outra excelente opción para coidar a túa cute e deixala suave, tersa e libre de impurezas é o Peeling encimático. Para todo tipo de peles.