- As patacas de Mercadona proceden de produtores locais de varios puntos de España.
- Na campaña de 2017, a compañía comprou 150.000 toneladas de patacas de proximidade.
Dende abril-maio e ata outubro-novembro, Mercadona está en campaña de patacas de proximidade en todas as súas tendas de España. Durante esta tempada as patacas proceden de Castela e León, Comunidade Valenciana, Rexión de Murcia, Castela-A Mancha, Andalucía, Comunidade de Madrid, A Rioxa, Asturias, Euskadi, Galicia, Baleares e Canarias.
As patacas de Mercadona pódense atopar na sección de Froita e Verdura tanto a granel como en mallas de 3 e 5 kg de pataca branca e 2 kg de pataca vermella.
A campaña de patacas de Mercadona pechou 2017 cun total de 150.000 toneladas de patacas compradas a provedores españois, un 18% máis que a campaña anterior. Para esta campaña, Mercadona prevé comprar 157.000 toneladas de patacas de proximidade.
Orixe das patacas de Mercadona.
Como funciona a campaña de patacas de Mercadona
A partir dos meses de abril e maio, dependendo da tempada, Mercadona comeza a ofrecer na súa sección de froita e verdura patacas de proximidade. A campaña esténdese ata outubro ou novembro, en función da produción. Así, o 80% do total de patacas de Mercadona cultívanse en distintas zonas de España.
Dependendo da tempada, só entre os meses de outubro-novembro a abril-xuño Mercadona importa patacas doutros países porque a produción é insuficiente ou esta non se axusta ao que nos solicitan os nosos clientes.
Produtos de proximidade en Mercadona
Dentro da Cadea Agroalimentaria Sostible de Mercadona, cuxo obxectivo é lograr o crecemento compartido e a sostibilidade na súa relación co sector primario, a compañía colabora con 8.600 agricultores, 12.000 pescadores e 5.200 gandeiros españois.
Coa aposta polas patacas españolas en Mercadona, a compañía súmase á iniciativa do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación "Froita e Verdura de aquí e de agora" que recomenda o consumo de froita e verdura de xeito regular xa que as froitas e verduras, pola súa calidade, sabor e variedade, achegan vitalidade ao organismo.
Outras recomendacións
A pataca é un dos ingredientes básicos da cociña. Trátase dunha hortaliza que destaca pola súa versatilidade e a gran variedade de opcións para cociñala.