Calidad pienso Compy

Vitamines presents al pinso Compy

22 de setembre de 2016

Les vitamines són substàncies que podem trobar als aliments i són imprescindibles tant per als humans com per als animals. Per aquesta raó, formen part del pinso Compy per a gossos i gats.

Vitaminas en pienso compy para perros y gatos

Són micronutrients implicats en els processos biològics del cos com ara el creixement, la lactància o la fertilitat. Cadascuna d'elles compleix una funció específica i la seva falta pot causar problemes nutricionals.

La majoria de les vitamines no poden ser produïdes per l'organisme pel que és necessari obtenir-les a través dels aliments. El pinso Compy per a gossos i gats disposa de totes les vitamines necessàries per ajudar a que les nostres mascotes gaudeixin d'una bona salut.

Les vitamines es classifiquen d'acord amb la seua solubilitat: vitamines solubles en greix (liposolubles) i solubles en aigua (hidrosolubles).

Vitamines liposolubles:

  • Vitamina A.

Té una funció especialment important per a la visió, la salut de la pell i la reparació dels teixits. Així mateix, és molt necessària per al correcte desenvolupament de l'esquelet i per a la fertilitat de l'animal.

  • Vitamina D.

Es coneix també com a “vitamina del raquitisme”, regula el metabolisme del fòsfor i del calci i ajuda a l'absorció d'aquest últim mantenint els nivells en ossos i dents.

  • Vitamina E.

Gràcies a la seua capacitat de captar oxigen, actua com a antioxidant de les cèl·lules. Així mateix, juga un paper important en el metabolisme dels músculs, dels greixos i ajuda a mantenir un sistema immunitari fort.

  • Vitamina K.

El pinso Compy a més inclou aquesta vitamina liposoluble, la qual és fonamental en els processos de coagulació de la sang i ajuda en la generació de glòbuls rojos.

Vitamines hidrosolubles:

  • Vitamina C.

Aquesta vitamina no és necessari aportar-la a través de la dieta en els gossos i en els gats, no obstant açò alguns dels productes Compy la incorporen, ja que la seua aportació combinada amb altres vitamines com la B6 ajuda a la formació del col·lagen, necessari per a la formació normal del cartílag. A més, la seua acció conjunta amb la vitamina E i el seleni contribueix a neutralitzar els radicals lliures, ajudant a retardar l'envelliment prematur de les cèl·lules de l'organisme.

  • Vitamines del grup B.

El pinso Compy, a més, inclou vitamines hidrosolubles del grup B relacionades amb el metabolisme cel·lular, com són: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (àcid pantotènic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B8 (biotina), vitamina B9 (àcid fòlic) i vitamina B12 (cobalamina).

En alguns dels productes Compy, a més, s'incorpora una aportació extra de biotina, també anomenada vitamina del pèl, que col·labora a millorar l'aspecte del pèl i de la pell ja que contribueix al metabolisme dels àcids grassos i de les cèl·lules cutànies.

Per tant, totes les vitamines presents al pinso Compy per a gossos i gats són fonamentals per aconseguir un aliment complet i equilibrat que la seua mascota pot consumir al llarg de tota la seua vida.

Altres Recomanacions

Recomanem la lectura de les publicacions sobre els processos de fabricació dels pinsos Compy o els controls de qualitat del pinso de Mercadona.